Invitasjon til prosessverksted 19.10 "Landskapsarkitektene i framtiden"

NLAs styre inviterer til prosessverksted om organisasjonsalternativer for NLA i framtiden, lørdag 19. oktober. Verkstedet er åpent for alle MNLA og obligatorisk for lokalavdelingsrepresentantene, dvs NLAs kontaktutvalg. Bli med på utforming av framtidens organisasjon for landskapsarkitekter!

Foto: Mona Vestli Pause

Sted: DogA, Hausmanns gate 19, Oslo
Tid: Lørdag 19.10, kl 09.00 – 16.00
Prosessveileder er Øyvind Sørbrøden
Påmeldingsskjema

Overnatting:
NLA har reservert rom på hotell Scandic Vulkan, Maridalsv. 13 A, 0175 Oslo. 
Rom bestilles på nettsida til hotell Scandic Vulkan, bruk bookingkode: BNLA171013.
Rommene er reservert fram til fredag 27.09. Pris enkeltrom kr 890, dobbeltrom kr 1090.

Årsmøtet 2013 vedtok at styret skulle utarbeide to ulike utviklingsmodeller for NLA i framtiden, en inne i Norges Arkitekter, og en utenfor. I prosessverkstedet 19.10 inviteres medlemmene til å diskutere hva slags form for organisering som vil tjene landskapsarkitekturen og norske landskapsarkitekter best i framtiden.

Skal NLA videreføres og videreutvikles som en selvstendig fagideell interesseorganisasjon, der fagforeningsmedlemskap er frivillig? Hvilke utviklingsmuligheter finnes, og hvilke forbilder har vi; Danmark eller Sverige?
 - Eller skal NLA være med på opprettelsen av en ny felles arkitektorganisasjon; Norges Arkitekter (NA), sammen med NAL, NIL og AFAG? Hva vil skje i en samlet, felles arkitektorganisasjon, vil det gi mulighet til å utvikle faglig identitet som landskapsarkitekt? Hvordan sikrer vi best at landskapsfaglige og økologiske perspektiv, miljø, natur og arkitektur holdes tydelige som faglig og fagpolitisk grunnlag? Hva skjer om Norges Arkitekter og NLA fortsetter parallellt? Hvordan kan økonomien til et videreført NLA bli, parallelt med NA?

Hva kan vi forvente med hensyn til økonomi og frivillig innsats for å holde aktiviteten på dagens nivå i tiden framover? Hva med arbeidsgiverne, som ikke ønsker medlemskap i fagforening? Hvordan vil relasjonen til utdanning, tittelbeskyttelse og internasjonalt samarbeid med landskapsarkitekter verden over kunne videreutvikles? Hvordan sikrer vi mulighetene for etterutdanning og vurdering av varianter av ulike utdanninger i landskapsarkitektur? Hvor og hvordan skal forskning innenfor faget landskapsarkitektur skje? Hvordan kan vi håndtere intens urban vekst og sikre bærekraften? Hva mener de under/de over 40?

Målet med verkstedet er å formulere muligheter og konsekvenser for begge alternativene. Både visjonen for NLA i framtiden og halvveisrapporten for Norges Arkitekter vil foreligge som diskusjonsgrunnlag til prosessverkstedet, og blir presentert innledningsvis. Fram mot neste årsmøte oppfordres NLAs lokalavdelinger til å drøfte og gjennomgå argumentene, og stille forberedt til vedtak på NLAs årsmøte i 2014.

Alt materiale som er kjent i saken er i tur og orden publisert på hjemmesida under Nytt fra styret.

Vedr dekking av utgifter til reise og overnatting 19.10:
Lokalavdelingsrepresentanter og referansegruppa får dekt alle utgifter i fb med verkstedet (som erstatter kontaktutvalgsmøtet i 2013). Reiseregningskjema vedlegges originale bilag og sendes til NLAs sekretariat innen 1.11. Dersom du booker hotellrom; send kopi av bestillingen til marit.hovi@landskapsarkitektur.no slik at vi får rommet med på samlet faktura til NLA, direkte fra Scandic Vulkan Hotel.
NLAs styre inviterer lokalavdelingsrepresentantene på middag fra kl 17.00-20.00, kryss av på skjema om du ønsker å delta.

Spørsmål?
Ta kontakt med NLAs sekretariat v/Marit Hovi, marit.hovi@landskapsarkitektur.no eller mobil 918 53 106.

Ansvarlig arrangør:
Norske landskapsarkitekters forening, NLA 
Josefines gate 34, 0351


Kulepunkt 6, sak 12
Kulepunkt 6 i sak 12 under avstemming på NLAs årsmøte 2013. Foto: Mona Vestli