Du er her: Forsiden Treets Venner inviterer til sensommertur
Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  Treets Venner inviterer til sensommertur

  09. sep kl 11.00 - 09. sep kl 18.00

  Treets Venner inviterer til sensommertur til Hoel gård, søndag den 9. september.

  Hoel gård ligger i Ringsaker kommune, “midt i Mjøsa”. Gården er kjent for sin svært lange allé, ca 2 kilometer lang. Hoel gård har en lang historie, som man kommer til å få et lite innblikk i. Man blir tatt i mot i hageanlegget av dagens inne­haver, Per Eilif Sandberg, som ønsker velkommen til gards med en kort reise i gårdens historie og dagens drift. Det blir omvisning i Hovedbygningen, likeså en tur i alleen, både ny og gammel del.

  Treets venner besøkte gården på sommer­utflukten i 1985. Siden den tid har man hogget ned og plantet ny allé på deler av strekningen fordi trærne begynte å vise alderdomstegn. Beslutningen om å plante nye trær satt “langt inne”, og ble tatt etter grundige vurderinger.

  Det vil bli servering av 2-ret­ters lunsj og kaffe.

  Deretter går turen til Mellbyes Planteskole som kun ligger en kort kjøretur fra Hoel gård. Her vil eier og daglig leder Morten Mellbye vise gruppen rundt i planteskolen. Det vil bli lagt særlig vekt på planteskolens treproduksjon, som er av høy kvalitet. Det er også håp om et par korte stopp på veien til og fra Hoel gård, men dette vil være litt tidsavhengig. Aktuelle stopp er Atlungstad gård (med park og gammel alle) og Furnes kirke (med gamle trær).

  Bussen går fra Hotell Opera i Oslo klokken 11:35. Ankomst Hoel gård vil være klokken 13:30. Reisedeltakere kan komme på underveis, dersom dette avtales på forhånd (tlf 95 86 52 72).

  Turen koster kr. 650,- pr deltaker. Påmelding skjer ved å innbetale beløpet til kontonummer 1202.79.40356 og sende en mail til tur@treetsvenner.no med navn, adresse og telefonnummer. Påmeldingsfrist er 1. september.

  Kilde: Treets Venner  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape