Du er her: Forsiden Utstilling Oslo S
Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  Utstillingen "Toleranse for feil" på Oslo S 4.-14.6

  04. jun kl 12.00 - 14. jun kl 16.00

  Toleranse

  Deltasenteret inviterer i samarbeid med ROM Eiendom, Forbundet frie fotografer og FOTOGALLERIET til å oppleve kunstneren Kristin Tårnesviks kunstinstallasjonen «Toleranse for feil»i perioden 4.-14. juni.

  - En hektisk hverdag med travle gjøremål krever at vi sanser, sier Åse Kari Haugeto, leder i Deltasenteret. I arbeid, i fritid og på reise trenger vi alle sansene våre. Sansene er avgjørende for å kunne orientere seg i det offentlige rom.

  Mennesker glemmer ofte å kjenne på sine egne sanser, og mange sanseinntrykk undertrykkes til daglig. Opplevelsen av å bli fratatt en sans kan være overveldende. Man går glipp av mye, men kompenserer samtidig raskt med andre sanser.

  - Jeg ønsker å gi publikum et pusterom i form av en liten oase, sier Kristin Tårnesvik. Derfor har jeg plassert en naturlig gressplen på to ulike knutepunkt, et inne og et ute. Plenen kan trås på. Her kan vi bruke sansene våre for å begripe hvordan vi beveger oss i samfunnet og hvordan en enkelt gressplen, symbolsk for en del av naturen, kan sikre deltakelse for alle.

  Utstillingen leder publikum gjennom Oslo S med et stort fotografi utenfor Jernbanetorgets hovedinngang, 2 oaser for sanseopplevelse og informasjon utformet av kunstnergruppen Ytter. Utstillingen introduserer 1 av de 7 prinsippene for universell utforming; toleranse for å gjøre feil. Dette understreker sammen med de andre prinsippene at det er nødvendig å ta hensyn til ulike menneskelige forutsetninger og behov i all utforming.

  - Kunstneren har laget en installasjon der hver og en av oss får erfare våre egne sanser, sier Haugeto.  Våre sanser er samtidig grunnleggende for å kunne skape et tilgjengelig samfunn. Vi må ta innover oss mangfoldet i de menneskelige sanser, og sanseevner når vi planlegger, designer, konstruerer og bygger. Dette kalles universell utforming.

  Utstillingen åpner mandag 4. juni kl 15 i flytogterminalens øvre plan på Oslo S. Den vises i anledning av den internasjonale konferansen om universell utforming "UNIVERSAL DESIGN 2012 – Oslo". Her er hovedfokuset universell utforming i det offentlige rom.

  Kilde: www.bufetat.no  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape