Du er her: Forsiden Arrangementer ANDRE Norge Arkitekturfilm Oslo 2019

Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  Arkitekturfilm Oslo 2019


  08. feb kl 15.32 - 10. feb kl 15.32

  Velkommen til 2019-utgaven av filmfestivalen Arkitekturfilm Oslo. Det er det fjerde året på rad festivalen arrangeres, besøkstallene har økt for hvert år. Årets program inneholder 13 filmer med visninger fordelt på Cinemateket, Kunstnernes Hus Kino og galleri ROM. 
   
  Fokus på byggere og det som bygges
   
  
Vekst og velstand medfører massebygging. Mens stjernearkitektene tilbyr sin estetikk og virkelighetsforståelse, justerer byggeindustrien seg i forhold til konjunkturene. Men industri, estetikk og virkelighetsforståelse er ikke nok, og det er mange oppgaver som må løses i spennet mellom butikk og arkitektur av høy kvalitet. 


   
  Arkitektursyn er også samfunnssyn. Det har skjedd en vending i de siste tjue årene. Arkitektur har gått fra å være opptatt av det som er teknisk mulig, estetisk nytt og være opptatt av å skape turistmagneter og landemerker til å bli et fag opptatt av sosial og miljømessig bærekraft og av å plassere mennesket i sentrum. 


   
  Det er flere behov som skal dekkes og det er mange strategier som brukes for å kunne dekke etterspørselen. Derfor er det tallrike aktører som holder på. Noen som bygger for å gjøre verden til et bedre sted. Noen som bygger fordi de ikke kan la være. Noen som bygger fordi de må. Verden endres gjennom arkitekturen og vil alltid se annerledes ut.


   
  Arkitekturfilm Oslo 2019 diskuterer noen av behovene, metodene, filosofien og strategiene som motiverer byggevirksomhet i forskjellige skala. 


   
  Human Shelter av danske Boris B. Bertram tar oss rundt om i verden og diskuterer vårt behov for noe vi kaller et hjem. Do More With Less av Katerina Kliwadenko og Mario Novas, Gaming the Real World av Anders Eklund og Bauhaus Spirit av Niels Bolbrinker & Thomas Tielsch diskuterer metoder og strategier byggere bruker mens Whose City? av Hans Christian Post ser på problemstillingen i en by-kontekst. I Ever The Land av Sarah Grohnert (New Zealand) står det kulturelle og politiske kampen om et bygg i sentrum mens What We Have Made av den franske Fanny Tondre er et nærgående innblikk til livet på en byggeplass. 
   
  2019-utgaven av festivalen tilbyr tre barnefilmer, som vises på Cinemateket lørdag 9. og søndag 10. februar. Lørdag inviterer Barnas cinematek til Byggedag for barn. Da vil hele andre etasje bli fylt av Tito Freys Veitvetske byggeklosser, som er noen digre røde, blå og gule klosser av skumstoff, som barn kan bygge med! Det blir også tegnebord, Lego og treklosser. Vi har også med tre portrettfilmer om verdenskjente arkitekter Tadao Ando, Zaha Hadid og David Chipperfield som vises på ROM søndag 10. februar. 
   
  Besøk www.arkitekturfilm.no for mer informasjon om filmene og billetter. 
   
  Cinemateket: Dronningens gate 16, 0105 Oslo
  Kunstnernes Hus Kino: Wergelandsveien 17, 0167 Oslo
  ROM: Maridalsveien 3, 0178 Oslo
   
  For mer informasjon og pressebilder kontakt: Henrik der Minassian post@r-o-m.no  /  90911004  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape