Du er her: Forsiden Cultural Heritage Counts for Europe, Universitetes Aula
Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  Cultural Heritage Counts for Europe, Universitetes Aula

  12. jun kl 13.00 - 12. jun kl 15.00

  Europa Nostra avholder sin årlige kongress i Oslo 10.-14. juni.

  Høydepunktene blir den 11. juni med utdelingen av European Heritage Awards i Oslo Rådhus, og 12. juni med presentasjonen av prosjektet Cultural Heritage Counts for Europe i Universitetes Aula.

  Fredag 12. juni kl. 10.00 presenteres resultatene av prosjektet «Cultural Heritage Counts for Europe» i Universitetets Aula. Prosjektet som er satt i gang av fem europeiske kulturminneorganisasjoner, har mottatt støtte fra EU de siste to årene. Studiet ser på virkningene av kulturminnebevaring når det gjelder beskjeftigelse og verdiskapning i Europa. Målet er at resultatene skal gi et faktagrunnlag for å kunne gi bedre anbefalinger til utformingen av EUs kulturminnepolitikk i årene fremover. Foredragsholdere er bl.a. Tibor Navracsics, ny EU-kommissær for utdanning, kultur, ungdom og sport, og Loyd Grossman, president i Heritage Alliance i Storbritannia. Det vil også være innlegg av representanter fra universitetene i Krakow (Polen) og Leuven (Belgia) som har bearbeidet de innsamlede data. I denne sesjonen vil Vidar Helgesen, minister for EØS-saker og forholdet til EU bla. gi noen synspunkter på den rolle Norge har inntatt for å bidra til bevaringen av Europas kulturminner gjennom EØS-avtalen. Riksantikvar Jørn Holme vil presentere eksempler på vellykkede prosjekter.

  Du vil finne mer informasjon om Europa Nostra-kongressen på nettstedet www.europanostra.org/oslo  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape