Du er her: Forsiden DogA: Oslo på sykkel og kollektivtransport. Hva betyr det for byutviklingen?
Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  DogA: Oslo på sykkel og kollektivtransport. Hva betyr det for byutviklingen?

  16. feb kl 18.00 - 16. feb kl 20.00

  Bilen formet våre liv i det forrige århundret. Nå satser Oslo på kollektivtrafikk, sykkel og gange. Hva betyr det for byutviklingen? Kan fremtidens knutepunkter bli byens ryggrad? Oslo kommune og FutureBuilt inviterer deg til DogA tirsdag 16. februar kl. 18-20.

  Møt?
  Rasmus Reinvang, byrådssekretær Byrådsavdeling for byutvikling
  Ellen de Vibe, direktør for Plan- og bygningsetaten
  Alexander Ståhle, leder og landskapsarkitekt i det svenske firmaet Spacescape
  Bernt Reitan Jenssen, adm.dir. Ruter
  Mathis Grimstad, adm.dir. Stor-Oslo Eiendom AS
  Møteleder: Stein Stoknes, FutureBuilt

  Fra kommuneplan til faktiske prosjekter?
  Oslos nye kommuneplan «Smart, grønn og trygg» beskriver strategier for hvordan Oslo skal håndtere den pågående urbane ekspansjonen. En viktig strategi er å videreutvikle prioriterte knutepunkter og bygge høyere og tettere i umiddelbar nærhet til disse. I Oslo er Furuset Oslo kommunes satsning på bærekraftig byutvikling og et forbildeprosjekt i FutureBuilt.

  Mobilitetssenter på Furuset?
  32 team deltok i vinter i konkurransen Nordic Built Cities Challenge, en av Nordens mest spennende byutviklingskonkurranser hvor Trygve Lies plass er den norske utfordringen. Området rundt Trygve Lies plass skal fortettes, og knutepunktet skal bli et grønt mobilietssenter. 3. februar blir det offentliggjort hvilke 4 finalister som går videre i konkurransen – vinneren kåres i juni. Ellen de Vibe, direktør i Plan- og bygningsetaten, vil fortelle om hvordan forbildeområdet Furuset er viktig som foregangsprosjekt i realiseringen av kommuneplanens strategier.

  Bilismen er umoderne
  Alexander Ståhle har jobbet mye med fagfeltet grønn mobilitet og har vært rådgiver for Oslos nye sykkelstrategi. På seminaret vil Ståhle forklare hvorfor han mener bilismen er umoderne og at bilen ikke kommer til å ha en like stor og viktig rolle i fremtidens byer

  Fra offentlig kommunikasjon til mobilitet
  I følge Bernt Reitan Jørgensen, adm.dir. i Ruter, kan vi forvente enda mer kø på hovedveiene til Oslo dersom det ikke gjøres nødvendige investeringer i kollektivtrafikken nå. For at byene fortsatt skal være attraktive å bo, jobbe og treffes i, må buss, trikk og bane utvikles i et nettverk sammen med sykkel og gange. Hør Reitan fortelle om fremtidens mobilitetsløsninger på Doga 16. februar.

  Praktisk informasjon
  Tid: Kl. 18-20
  Sted: DogA, Hausmanns gate 16, Oslo
  Arrangementet er gratis og åpent for alle  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape