Du er her: Forsiden Internasjonale toppnavn til Oslotriennalens konferanse
Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  Internasjonale toppnavn til Oslotriennalens konferanse

  09. mai kl 14.06 - 09. mai kl 14.06

  Fredag 9. september arrangerer Oslo arkitekturtriennale (OAT), for første gang i egen regi, en stor internasjonal konferanse som en del av arkitekturfestivalens hovedprogram. Atelier Bow Wow, Eyal Weizman, Juan Herreros, OMA, Grete Brochmann og en rekke andre norske og internasjonale fagprofiler står på talerlisten. Billettsalget er i gang.

  Vår tilhørighet er i endring i en verden preget av økende midlertidighet. Hvordan påvirker dette våre omgivelser, våre eiendeler og forholdet vi har til dem? Hvilke stedlige, tekniske og sosiopolitiske konsekvenser fører endringene med seg?

  Spørsmålene er sentrale i den sjette utgaven av Oslo arkitekturtriennale, som åpner 8. september. Den har på norsk fått navnet Etter Tilhørighet og handler om migrasjon og tilhørighet – om å komme til, om å komme fra og om det vi bringer med oss når vi er i transitt.

  Med den internasjonale konferansen After Belonging bringer OAT arkitekter, tenkere, beslutningstakere og lokale eksperter sammen for å undersøke hvordan vår tilhørighet avhenger og påvirkes av arkitekturen som former samfunnet vårt. Konferansen skal gi nye perspektiver på aktuelle temaer som også undersøkes i triennalens øvrige program: flyktningestrømmer, migrasjon og bostedsløshet; nye måter å være hjemme og fremmed på; ulike former for grenser samt teknologi som fremmer nye markeder og delingsøkonomier.

  Konferansen og OAT 2016 er kuratert av After Belonging Agency.

  OAT er Nordens største arkitekturfestival og en av verdens viktige møteplasser for diskusjon av arkitektur og byutvikling. Gjennom utstillinger, konferanser, debatter, utflukter, publikasjoner og andre formater skal OAT utfordre fagfeltet og få publikum til å reflektere over hva som er en god by. OAT er en kunnskapstriennale som skal vise frem, men også finne ut: I hver treårsperiode skal OAT og kurator utvinne innsikt og kunnskap med varig relevans for fagfeltet.

  Kjøp billett og les mer om hver enkelt foredragsholder

  Påmelding OATs nyhetsbrev

  collage_sh 

  De kommer til Triennalekonferansen After Belonging, Operaen, 9. september 2016 (øverst f.v): Amale Andraos [WORKac], Yoshiharu Tsukamoto og Momoyo Kaijima [Atelier Bow Wow], Negar Azimi [Bidoun], Simen Svale Skogsrud og Even Westvang [?Bengler], Gro Bonesmo [Space Group/AHO], Grete Brochmann [UiO], Snøhetta, Per Heggenes [IKEA Foundation], Juan Herreros [Madrid School of Architecture/Columbia GSAPP], Yasmeen Lari [Heritage Foundation of Pakistan], Reinhold Martin [Columbia GSAPP], Ippolito Pestellini Laparelli [OMA], Thomas Hylland Eriksen [UiO], Yashar Hanstad og Andreas G. Gjertsen [TYIN Tegnestue] John Palmesino og Ann-Sofi Rönnskog [Territorial Agency] og Eyal Weizman [Goldsmiths, University of London / Princeton University].

   

     Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape