Du er her: Forsiden Seminar om byhager og parker
Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  Seminar om byhager og parker

  05. jun kl 09.49 - 05. jun kl 09.49

  LEVANGER I tilknytning til fredningsplanen av Levanger sentrum skal det holdes et åpent kveldsseminar om parker og hager.

  Sted: Fenka, Levanger
  Dato: 5. juni

  Hagehistoriker og forfatter Madeline von Essen skal mest sannsynlig holde hovedforedraget under seminaret på Fenka 5. juni. Hun er blant annet kjent som forfatter av en rekke bøker om hager og parker. Videre vil landskapsarkitekt Margit By i Jernbaneverket delta. Etter bestilling fra Riksantikvaren har By tidligere deltatt i utredningen om kulturhistoriske verdier knyttet til grøntanlegg i Levanger sentrum. Denne utredningen ble for øvrig offentliggjort så sent som i januar i år.

  Den tredje på laget er Gunnar Jarle Sorte, tidligere professor ved Sveriges Lantbruksuniversitet. Sorte vil foredra om hvordan grønnstruktur påvirker folkehelsen. Det som kanskje ikke er kjent for mange er at når Riksantikvaren skal foreslå forvaltningsplan for store deler av sentrum, så er også parksoner og grøntareal omhandlet. I praksis betyr det at det ikke bare blir bygårder som blir fredet etter kulturminneloven.

  Arrangører: Levanger Hagelag, Staups Venner og Rådgivningstjenesten for trehusbyen Levanger.
  Skjermbilde 2014-05-02 kl. 09.48.22

  © Trønder-Avisa 30.04.2014 Side 5  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape