Du er her: Forsiden SVV: fagdag om trær i veg- og gatemiljø
Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  SVV: fagdag om trær i veg- og gatemiljø

  29. jan kl 09.00 - 29. jan kl 16.00

  Veg- og gateplanlegging i Statens vegvesen Region Øst og tregruppa i nasjonalt fagnettverk i Statens vegvesen arrangerer 29. januar 2014 fagdag med tema:

  Nye tekniske løsninger for å øke plass til rotvekst for trær i veg- og gatemiljø

  Trær trenger betydelige mengder jord for å oppnå en tilnærmet optimal utvikling over lengre tid i gatemiljø.  Det er kamp om arealene i tettbygde strøk og blant annet er gang- og sykkelarealer høyt prioritert. For å bøte på begrenset plass til trærs røtter er det utviklet ulike løsninger for å gi rom for rotvekst under belegningsstein og asfalt. Nyere forskning har vist at rotvennlig forsterkningslag i noen tilfeller ikke gir den vekst og utvikling som er ønskelig.  Grøntfaglige rådgivere i Statens vegvesen ønsker å se på ulike metoder for å øke jordvolumet under faste dekker. Det er flere produkter på markedet både i plast, støpejern og betong og det er mulig å utvikle nye produkter, for eksempel i betong.

  Til å delta i vurderingen inviterer vi  fagmiljøene innen vegteknologi som er sentrale i utprøving og valg av løsninger.

  Dato: 29. januar 2014
  Sted: Østensjøveien 34, Oslo

  Fagdagen vil også være åpen for eksterne deltakere.
  Begrenset antall plasser og påmelding på kursveven i Statens vegvesen eller for eksterne til ingjerd.solfjeld@vegvesen.no. Ingen kursavgift

  Skjermbilde 2013-12-20 kl. 14.50.43
  Last ned invitasjon som pdf
  .  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape