Du er her: Forsiden Artikler 2019 Fem fortellinger om landskap

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  Meld deg på nyhetsbrevet
   
  Foto: K. Holmblad

  Fem fortellinger om landskap

  17.09.2019

  NLA er 90 år i 2019 og feirer med å utgi jubileumsbok, «Fem fortellinger om landskap». Boka kan bestilles via nettsiden.

  Det er 100 år siden Europas første landskapsarkitekturutdanning ble etablert på Ås, Norske landskapsarkitekters forening feirer 90 år og verdenskongressen IFLA arrangeres i Oslo.

   

  Boka «Fem fortellinger om landskap» feirer 2019 som et viktig år for landskapsarkitekter i Norge. Gjennom over 40 prosjekter fra de siste 20 årene, beriket med historier og essays, presenterer denne boka fem ulike fortellinger om faget og om hvordan vi ser og former omgivelsene. 

   

  Hvordan kan landskapsarkitekturen bane vei i det grønne skiftet? Hva slags landskap ønsker vi å vokse opp i? Og hva skal til for at man stopper opp og blir akkurat her, litt lenger?»

  Redaktør for boka er Ingrid Fallet. Med seg i redaksjonen har hun hatt Ola Bettum, Solveig Nygaard Langvad og Marit Hovi. I tillegg har en geografisk utvalgt arbeidsgruppe med Eva L Korsøen, Torgeir E. Sørensen, Oddveig Hovdenak og Else Karlstrøm deltatt i innledende fase. Grafisk design ved Forest.
  De fem fortellingene er: Steder å vokse opp, Store forandringer, Veldig små ting, Folkehelse og det fagre, samt Det grønne skiftet. Til hvert tema er det skrevet et essay og utvalgte prosjekter illustrerer temaene. 

  «Landskapsarkitekter har mye å tilføre oppgaven med å bygge byer som spiller på lag med naturen. Kunnskap om formgivning, natur og en bred samfunnsforståelse gir et godt grunnlag for å dyrke fram løsninger som bringer samfunnet i en mer miljøvennlig retning. Gjennom over 40 prosjekter og eksempler fra Norge, via essays og samtaler, presenterer denne boka fem fortellinger om hvordan vi ser og former omgivelsene våre.»

  Den kan bestilles på www.landskapsarkitektur.no/aktuelt/publikasjoner

   Fem fortellinger - Flyer-kopi

  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape