Du er her: Forsiden Artikler 2007-2017 2017 Folk+Form: utstillingsåpning og boklansering 24.8

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: Vestre

Folk+Form: utstillingsåpning og boklansering 24.8

15.08.2017 | MV

Torsdag 24. august inviterer Vestre til lanseringsfest for boken og utstillingen «Folk+Form» på Doga. Konferansier Erik Wold byr på samtaler med blant andre Sveriges tidligere statsminister Göran Persson, professor Tone Lindheim og Nick Koster fra Snøhetta i New York. Gratis mat og bar. Konsert med Gabrielle.

Alt er mulig for Vårherre og en mekaniker! Med dette som motto etablerte Johs. Vestre sitt første mekaniske verksted i Haugesund i 1947. Under kummerlige forhold i en gammel tyskerbrakke fulgte han drømmen om å starte noe eget. Fra å produsere sagklemmer og enkle rørkonstruksjoner, leverte Vestre snart benker og lekeapparater til parker over hele landet. Folk Form er den inspirerende historien om industri- og designeventyret Vestre, som gjennom tre generasjoner har fått være med på å skape sosiale byrom for millioner av mennesker. Med sin kompromissløse holdning til design og kvalitet, har Vestre vist at det er mulig å bygge industri i Skandinavia, også for fremtiden. 70 år etter oppstarten lever familiefirmaet videre som en av de ledende produsentene av bymøbler i Europa, der målet ikke bare handler om å møblere verden – men å gjøre verden til et bedre sted!

En uvanlig åpenhjertig bok
Boken Folk Form er skrevet av journalist og forfatter Renate Nedregård, som blant annet står bak biografien om statsminister Erna Solberg. I en medrivende og uvanlig åpenhjertig fortelling følger vi familiefirmaet tett gjennom tre generasjoner. Bak de mange oppturene ligger både nederlag og vanskelige valg, men også drømmer og en ustoppelig skapertrang. Folk Form utfolder denne historien i tekst og bilder, og gir et unikt innblikk i norsk samfunns- og industriutvikling fra mellomkrigstiden og frem til i dag. Boken utgis på Forlaget Press og kan allerede nå forhåndsbestilles i nettbokhandelen.

Utstillingen Folk Form
Et klatrestativ på en lekeplass på 1950-tallet. En ribbevegg på soverommet på 1960-tallet. En lekehytte i tre på 1970-tallet. En designbenk i tykke stålrør på 1980-tallet. Og etter det: en prisbelønt kolleksjon av bymøbler, utviklet i nært samarbeid med ledende designere og landskapsarkitekter. I 70 år har produktene fra Vestre vært en del av folks hverdag: fra byparken i Haugesund, gjennom havnepromenaden i Oslo, til fortauene på Times Square i New York. Målet har alltid vært det samme: å bringe mennesker sammen.
Gjennom utstillingen Folk Form inviteres publikum til å oppleve Vestres historie og filosofi, presentert i samspillet mellom mennesker, miljø, design og industri. Utstillingen på Doga er åpen for publikum og varer fram til 3. september.


Folk Form er formgitt og kuratert av Snøhetta.
For mer informasjon og påmelding til lanseringsfest, se www.vestre.com/70

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape