Hva betyr bærekraftmålene for de som planlegger og drifter grøntanlegg, når det gjelder ny kunnskap, ressursbruk, teknologi og grønne løsninger?
Grønn Galla 2019 er det store møtestedet for alle i grøntanleggssektoren. Årets tema er «Bærekraft for grønn sektor» Tid: 14.-15. november 2019. Sted: Næringslivets hus, Middelthunsgate 27, Oslo. Det blir felles nettverksmiddag torsdag kveld med egen påmelding.
Grønn Galla arrangeres annethvert år av FAGUS i samarbeid med de seks stifterorganisasjonene: NLA, NAML, Bad, park og idrett, Norsk trepleieforening, Gravplassforeningen og Norsk gartnerforbund. Grønn Galla er grøntanleggssektorens mest besøkte tverrfaglige arrangement. Deltakerne kommer fra hele landet, og dekker alle yrker innenfor sektoren. Arrangementet er av og for hele den profesjonelle grøntanleggssektoren.
Målgruppe: landskapsarkitekter, planleggere, driftere og eiere i bransjen.
Fra programmet
-Hvordan beregne klimaavtrykk ute i anlegg? Presentasjon av klimaregnskap som kan brukes i både virksomheder og anlegg.
-Miljøavtrykk av ulike skjøtselmetoder i grøntanleggssektoren. Utfordringer med å sammenligne ulike metoder og behov for flere data.
-Hvordan kan planteskolene produsere mest mulig bærekraftig plantemateriale ? Hvor langt kan man nå uten bruk af pesticider, mineralsk gjødning og bruk af plastpotter? Eksempler fra praksis.
- Skjøtsel av blomsterenger og villflora, hvordan skal de vedlikeholdes ? Landskapsarkitekter designer mer naturlig og framtiden er flere "ville planter" i byere. Det krever stor kunnskap om plantedynamikk og stiller nye krav til vedlikehold og kvalitetsbeskrivelser. Erfaringer fra Danmark.
"Gravplassen, et grøntanlegg for de levende?" Gravplassene våre er i kontinuerlig endring. Er endringene som skjer i dag til glede eller forargelse? Er gravplassen mer enn et sted for bearbeiding av sorg? Er de parker?
- Fossilfrie og utslippsfrie anlegg: Om begreper og visjoner for mer bærekraftige anskaffeøser i Oslo kommune.
- Overvannsstrategier i grøntanlegg - og mye mer.
Til påmeldingsskjema
Last ned oppdatert program (pdf)

Vanlig krossved, gresstjerneblom og hagtorn. Foto: Mona Vestli