Du er her: Forsiden Artikler 2018 Media City Bergen vant Cityprisen 2018

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: Paal Hoff

Media City Bergen vant Cityprisen 2018

07.03.2018 | MV

Med Media City Bergen er det etablert nytt liv i en del av Bergen sentrum folk flest ikke så ofte oppsøkte. Allerede kort tid etter ferdigstillelsen har byggene blitt en attraksjon og destinasjon for store og små mediebedrifter, deres besøkende og byens innbyggere.

Utgangspunktet for prosjektet var at flere ledende mediebedrifter i Bergen ville etablere en medieklynge. Ambisjonen var en samlokalisering av nasjonale, internasjonale og lokale aktører som til nå hadde vært arge konkurrenter. Initiativtagerne utlyste en konkurranse blant eiendomsaktører som kunne legge til rette for realiseringen av klyngen.

Juryen er imponert over den dristighet, nyskapning, rendyrking av konsept og gjennomføringsevne som er lagt for dagen i planleggingen og realiseringen av prosjektet MCB.

Selv om bygget har vært i drift i relativt kort tid er juryens vurdering at denne organiseringen synes å være særdeles vellykket. Bygget var opprinnelig oppført som regionhovedkontor for et oljeselskap og hadde en solid konstruksjon som man i all hovedsak har valgt å beholde.

- Til tross for opprinnelige massive proporsjoner og lukket karakter, har man ved noen få svært gode grep lykkes med å skape et bygningsvolum som fremstår som moderne, fleksibelt og inviterende. Juryen vil særlig fremheve det store og lyse fellesarealet i første etasje med inngang fra begge sider, som inviterer inn til yrende liv. Åpenheten er et bevisst valg, og gjennomført uten å inngå kompromisser av sikkerhetshensyn.

Prosjektet gjenbruker både eksisterende konstruksjoner og enkeltelementer og bidrar på forbilledlig vis til bærekraftig byggeri og sirkulær økonomi. Bygget har oppnådd miljøklassifiseringen BREEAM NOR very good, som ikke er en lett klasse å oppnå ved denne typen ombyggingsprosjekter, uttaler juryen.

- Selv om Media City Bergen har en helt unik visjon og sammensetning av aktører, er juryen overbevisst om at prosjektet vil gi inspirasjon til fremtidsrettede forretningsmodeller i flere næringer i så vel mindre som større målestokker. 

Kilde: Bygg.no
Les mer om prosjektet på Bygg.no
Cityprisen deles ut av Norsk Eiendom

Media City Bergen
Lars Hillesgate 30, Bergen
Utvikler: Entra ASA
Eiere: Entra ASA og Oslo Pensjonsforsikring
Bruttoareal: 45.000 kvadratmeter
Tiltakshaver: Lars Hilles gate 30 AS v/Entra OPF
Byggherrerådgiver/brukerkoordinator: Rambøll
Prosjektledelse: Stema Rådgivning
Totalentreprenør: HENT
Arkitekt: MAD
Interiørarkitekt: IARK
Landskapsarkitekt: Smedsvig Landskapsarkitekter
Totalrådgiver: Sweco

 

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape