Du er her: Forsiden Artikler 2019 Nominer Norges mest attraktive by, innen 15.3.

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: Kristiansand kommune

Nominer Norges mest attraktive by, innen 15.3.

28.02.2019 | MV

Nå starter jakten på Norges mest attraktive by. KMD søker for femte gang etter byer og steder der det er godt å bo, arbeide eller bare være på besøk. Med prisen Attraktiv by ønsker vi å løfte fram gode eksempler fra hele landet

Vinneren får 250.000 kroner i prispenger, et diplom og en plakett. En uavhengig jury ledet av sivilarkitekt Alexandria Algard velger ut vinneren.Vi inviterer fagmiljøer, næringsliv, regionale, kommunale aktører og innbyggere til å nominere den byen de mener har gjort de beste grepene og skapt det mest attraktive stedet.

Byer og steder kan nomineres på www.attraktivby.no fram til 15. mars. Prisen deles ut i juni.

Prisen skal framheve og belønne forbilder innen by- og stedsutvikling gjennom konkrete og fysiske resultater. Gode prosesser knyttet til planlegging og strategiutvikling, gode medvirkningsprosesser, nye samarbeidsformer og, innovasjon i offentlig eller privat sektor vil være viktig i vurderingen av hvilken by eller sted som er mest attraktiv i 2019. 

Prisen retter seg mot små, mellomstore og store byer. Det er ikke et krav at stedet har bystatus. Prisen kan også deles ut til et mindre område innad i byen, eller et samarbeidsprosjekt mellom by og omland som fremmer bærekraftig utvikling. Ordføreren, ansatte i kommunene og innbyggerne kan nominere.

I 2018 ble Kristiansand kåret til Norges mest attraktive by. Tidligere vinnere er Fredrikstad i 2017, Bodø i 2016 og Trondheim i 2015.

Les mer om prisen på regjeringen.no.

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape