Du er her: Forsiden Artikler 2007-2017 2017 OAF: Presentasjon av "Klimahus Tøyen" 28.9

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: OAF

OAF: Presentasjon av "Klimahus Tøyen" 28.9

26.09.2017 | MV

Vinnerne er kåret i konkurransen om nytt klimahus på Tøyen. Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo sammen med Expology gikk seirende ut av nok en høyprofilert konkurranse.

Torsdag 28. september kommer arkitekter og formgivere til OAF for å presentere sitt prosjekt etterfulgt av en samtale om prosjektet. Møtet begynner kl 18.00. Sted: Salen i Arkitektenes hus, Josefines gate 34.

Et team bestående av Lund Hagem Arkitekter, Atelier Oslo og Expology vant konkurransen om det nye klimahuset, et hus som skal være et samlingssted, utstillingssted og møtested for informasjon og kunnskap om klima og klimaendringer. Arkitektene vil vise sitt forslag og snakke om hvordan de har løst en vanskelig oppgave og seiret i nok en tøff arkitektkonkurranse. 

Program
Tone Lindheim innleder om Naturhistorisk museum, gaven fra Jens Ulltveit-Moe, lokaliseringsstudiet, valg av prosjektområde, konkurransen vi har avholdt for arkitekter og utstillingsdesignere, med kort redegjørelse for de 5 utkastene som kom inn, og hvorfor vinnerutkastet gikk av med seieren. 

Deretter vil vinnerteamet; Lund Hagem, Atelier Oslo og Expology presentere prosjektet sitt, både mht grep på tomten, arkitektur, klimaløsninger og utstillinger. 

Etter presentasjonene vil det bli en samtale med Christian Bjørnæs, kommunikasjonsdirektør ved CICERO Senter for klimaforskning - om prosjektets betydning, hvorfor det er viktig å formidle stoff om dette, hvor står klimaforskningen i dag og hva er utfordringene videre.

Avslutningsvis åpnes det for spørsmål og innspill fra salen.
----------------
Forelesningen er organisert av Oslo Arkitektforening i samarbeid med Naturhistorisk museum og NLA Oslo/Akershus.

 

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape