Du er her: Forsiden Artikler 2007-2017 2017 Sir Geoffrey Jellicoe Award 2017 til Dirk Sijmons

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt

Kalender

Meld deg på nyhetsbrevet
 
Foto: D. Sijmons

Sir Geoffrey Jellicoe Award 2017 til Dirk Sijmons

20.10.2017 | MV

Under åpningsseremonien til IFLAs verdenskongress i Montreal, Canada, mandag, kunngjorde IFLA at den nederlandske landskapsarkitekten Dirk Sijmons tildeles SGJA 2017 - Sir Geoffrey Jellicoe Award for Excellence in Landscape Architecture 2017.

Juryen består av en landskapsarkitekt fra hver av de fem IFLA regionene, i tillegg til generalsekretæren i ISOCARP (International Society of City and Regional Planners). I juryens uttalelse står følgende: "Dirk har gitt, og gir fortsatt bemerkelsesverdige bidrag til profesjonen. Den viktigste egenskapen ved disse bidragene er at de redefinerer profesjonen, dens grenser, virkemidler and posisjon”.

 Dirk Sijmons har arkitektbakgrunn og har jobbet som arealplanlegger, han ser på landskap som et speilbilde av samfunnet og som et levende samspill mellom naturen og mennesket; et forhold som har vært hans livslange fasinasjon.

Om prisen
Sir Geoffrey Jellicoe Award ble lansert i 2004 og er IFLAs høyeste utmerkelse til en landskapsarkitekt. Prisen er en anerkjennelse for "lifelong achievement" til en utøver som gjennom sine prestasjoner og bidrag har hatt en unik og varig innvirkning på samfunn, miljø og fremming av faget. Fra 2011 blir prisen gitt ut årlig. 

Prisen deles ut av IFLA - International Federation of Landscape Architects som NLA er tilsluttet. Sir Geoffrey Jellicoe Award er oppkalt etter IFLAs grunnlegger og første president.  

Les mer om Sijmons' prosjekter og pristildelingen på IFLAs hjemmeside. 

 

 

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape