Du er her: Forsiden Artikler Vil bygge Europas største grønne vegg i London

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: dezeen.com

Vil bygge Europas største grønne vegg i London

16.12.2019 | MV

Europas største grønne vegg er under planlegging i City of London. 400.000 planter skal fange opp mer enn åtte tonn karbon i året, og produsere seks tonn oksygen.

Arkitektkontoret Sheppard Robson har kunngjort planene for ”Europas største levegg” for å forbedre den lokale luftkvaliteten. På hjørnet av Holborn Viaduct, et tungt trafikkert område mellom Farringdon og Moorgate i City of London, ønsker de å erstatte et eksisterende kontorbygg med et femstjerners hotell med vertikal landskapsarkitektur.

En mer levelig by
– På en så framtredende plass som dette har vi ønsket å vise hvordan det er mulig å takle noen av Londons mest presserende miljøspørsmål, som luftkvalitet, støy og støvforurensing, sier partner Dan Burr i Sheppard Robson til dezeen.com.

– I stedet for et isolert grøntområde følte vi at en altoppslukende og integrert tilnærming ville ha størst innvirkning på de lokale miljøforholdene, lage en bedre og mer levelig by samt skape et tydelig arkitektonisk uttrykk.
citicape-sheppard-robson-architecture-green-walls-london-uk-england-_dezeen_1704_hero

Skal fange 500 kg svevestøv
Det er store dimensjoner det er snakk om i dette prosjektet. Den grønne veggen vil bli på mer enn 12.000 kvadratmeter, og de 400.000 plantene den vil bestå av skal fange opp åtte tonn karbon i året og produsere seks tonn oksygen. Den skal senke den lokale temperaturen med tre til fem grader celsius om sommeren, og forbedre den lokale luftkvaliteten gjennom å fange opp cirka 500 kg svevestøv hvert år.

Hotellet skal bygges så bærekraftig som mulig, og det vil inkorporere regnvannssamling både for vanning og for å redusere belastningen på den lokale infrastrukturen ved store nedbørsmengder.

Vekstområde for truede blomster
I intervjuet med dezeen.com forteller Dan Burr om noen av faktorene arkitektene har jobbet med under utviklingen av prosjektet.

– Vi har vært opptatt av hvordan arkitekturen kan påvirke det tette miljøet i byen. Hvordan kan et nytt bygg på en så trang tomt som dette, omringet av tett trafikk og harde glass- og murbygninger, gi en best mulig grønn påvirkning? – I tillegg har de sosialt bærekraftige aspektene vært like viktige for oss.

Prosjektet inkluderer blant annet et nytt offentlig grøntareal, og fra takutsiktsgalleriet i ellevte etasje vil det blant annet bli en fantastisk utsikt over St. Paul’s Cathedral. På taket er det også planlagt et skjermet vekstområde for truede lokale blomstersorter.
6174_N9_1500

Kilder:
NAML-Nytt
dezeen.com

 

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape