Du er her: Forsiden Prosjekter Adkomstplass til Vitensenter

Adkomstplass til Vitensenteret VILVITE


Adkomstplassen til Vitensenteret med temaene hav, klima og energi, er første plass som opparbeides i sammenheng med utviklingen av Marineholmen på Møhlenpris i Bergen. Adkomstplassen er velfungerende for gangtrafikk, gjenspeiler innholdet i senteret, gir rom for lek og er spennende for skoleelever.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Smedsvig landskapsarkitekter AS
Kategori: Institusjonsanlegg, universell utforming
Beliggenhet: Bergen, Hordaland
Oppdragsgiver/Byggherre: Teknoholmen AS
Byggeår/Ferdigstilt: 2007
Areal/Størrelse: 600 m²
Kostnad inkl mva: 1,4 mill. kr
Rådgivere/konsulenter: Fuggibaggi design, Paal J Kahrs arkitekter as
Anleggsgartner: Jan Inge Askeland AS
Arkitekt: Cato Mørner, Cubus.as

Dekket på adkomstplassen og tilsluttende fortau består av hvit, brettskurt betong der toppflaten er mettet med finkornet, knust glass. Høydeforskjellen mellom vei og plass tas opp med to granittrinn, som også markerer overgangen mellom plass og fortau. I opptrinnene legges en lysstripe. Et bredt topptrinn danner et gjennomgående granittbånd som «bølger» seg og formes til tre benker.

Foto:Pål Hoff (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape