Du er her: Forsiden Prosjekter Ahus - Akershus Universitetssykehus

Ahus - Akershus Universitetssykehus


Akershus universitetssykehus ligger på en åsrygg omgitt av et nytt parklandskap på 140 dekar. Målet har vært å utforme parken slik at den blir en foredlet del av det omliggende natur- og kulturlandskapet til glede for både pasienter, pårørende og ansatte.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim AS, SCHØNHERR LANDSKAB K/S
Kategori: Institusjonsanlegg, universell utforming
Beliggenhet: Lørenskog
Oppdragsgiver/Byggherre: Helse Øst v/Nye Ahus
Byggeår/Ferdigstilt: Første byggetrinn nov. 2008. Endelig ferdig 2012
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Jostein Bjørbekk, Jon Christian Dannevig, Rune Vik og Ingvild Nesse, alle MNLA.
Anleggsgartner: Braathen Landskapsentreprenør AS
Arkitekt: Arkitektfirmaet C.F. Møller Norge AS
I det gresskledde landskapet som kiler seg mellom ny og gammel bebyggelse er det plassert stiliserte åkerholmer i form av presise tregrupper med kun ett treslag i hver gruppe. Kafeens utegulv er en wiresaget steinflate. Forplassen er 250 x 25 m og preget av granittheller med et grønt opphevet midtparti. Belegget foran kapellet skal illudere en stjernehimmel. Et utstrakt samarbeid med kunstnere har resultert i mye kunst i landskapet.
Foto:Bjørn Stuedal og Bjørbekk & Lindheim (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape