Du er her: Forsiden Prosjekter Atriumshage Borgen

Atriumshage Borgen


Hagen ligger i den nordre delen av eiendommen. Atriumshagens fire vegger dannes av boligens form, fjellkollen i nord og en pergola.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Gullik Gulliksen AS, Sandefjord
Kategori: Hager, gårdsrom, uteanlegg på tak
Oppdragsgiver/Byggherre: Elisabeth og Jan Magne Borgen, Sandefjord
Byggeår/Ferdigstilt: 2004 - 2005
Annet: Byggmester: Jan Thinus Lystad. Murermester: Anders Farmen

Atriet er inndelt i to rom, det ene danner et større oppholdsrom på øvre nivå og det andre en utvendig spa-avdeling på nedre nivå, i tillegg til en liten solterrasse utenfor soverommet. Romdannende elementer er nivåforskjeller, vegetasjon, vegger av horisontale trespiler og plantekasser i rustfritt stål.

Gjennomgående tema i prosjektet er en slisse med elvesingel som avgrenser atriet mot tilgrensende arealer. Oppholdsrommet har dekke av tre og et lite vannspeil i rustfritt stål, med elvesingel i bunnen.

En trebro fører fra oppholdsrommet, ut på fjellkollen. Broen binder arealene sammen, og gjør atkomsten opp til utsiktspunktet på toppen av kollen mer tilgjengelig. På det laveste nivået ligger husets utvendige spa-avdeling. Der ligger en hot-tub omkranset av prydgras. Hovedveggen i dette rommet består av en lang, smal pergola med integrert benk og to dusjer. Materialet i gulvet rundt tuben og i pergolaen er smale trespiler. Dette skiller seg fra hovedgulvet, som består av store skiferfelt med innfelte slisser av tre. I enden av pergolaen ligger en sekundæratkomst ut mot stien på vestsiden av boligen. Det er valgt få vegetasjonstyper, for å fremheve uterommets minimalistiske uttrykk.

Foto:Gullik Gulliksen AS (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape