Du er her: Forsiden Prosjekter Folldal gruver

Folldal gruver


Folldal gruver er regulert til spesialområde bevaring og regnes blant Norges ti mest verdifulle teknisk industrielle kulturminner. Planleggingen har skjedd i tett dialog med kulturvernmyndighetene i Hedmark fylkeskommune og stiftelsen Folldal gruver.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Landskapsfabrikken AS
Kategori: Kulturlandskap, historiske anlegg, vern
Beliggenhet: Folldal
Oppdragsgiver/Byggherre: Statens vegvesen Turistvegprosjektet
Byggeår/Ferdigstilt: 2011
Prosjektperiode: 2005-2011
Areal/Størrelse: 5600 m2
Kostnad inkl mva: 2,5 mill. kr.
Prosjektansvarlig: Helge Stikbakke, Statens vegvesen Turistvegprosjektet
Ansvarlig landskapsarkitekt: Inge Dahlman MNLA, LANDSKAPSFABRIKKEN
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Inge Dahlman, Amund Johne, begge MNLA
Rådgivere/konsulenter: Dr. Kristoffer Apeland v/Snorre Larsen, Agatha Al-Saadi (RIB), Norplan v/Steinar Løkken (byggeledelse), Blæst design v/Geir Henriksen, Aud Kloppen (grafisk design skilt), ALVESTREKER v/Ingrid Torkildsen interiørarkitekt MNIL (møbeldesign)
Entreprenør: Brødrene Gjermundshaug Anlegg AS
Underleverandører: Norax AS (stålkonstruksjoner)
Samarbeidspartnere: Stiftelsen Folldal Gruver

Programmet for oppgaven var å etablere et informasjonspunkt om gruvene og turistvei Rondane,  samt organisering av parkering og etablering av atkomst fra parkeringsplassen til gruveanlegget.
Prosjektet er gitt et presist og nåtidig formspråk, slik at historien på stedet kan avleses enkelt og tydelig, dvs hva som er gammelt og hva som er nytt.
Et informasjonspunkt er sentrert midt på den store grusflaten og det er etablert en trappeforbindelse opp til gruveanlegget. Infopunktet er tilgjengelig for rullende publikum via ramper på kanten av sirkelen.

Foto:Inge Dahlman (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape