Du er her: Forsiden Prosjekter Gjøvik gård, belysning

Gjøvik gård, belysningsprosjekt


Gjøvik gård er nylig vernet. Planlegging og prosjektering er gjort i forkant av dette, men prosessen er gjennomgått som om den var vernet. Målet med belysningen er at den skal smelte inn i anlegget og at anlegget oppleves gjennom det som er belyst.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Rambøll, Lillehammer
Kategori: Kulturlandskap, historiske anlegg, vern
Beliggenhet: Gjøvik sentrum
Oppdragsgiver/Byggherre: Mjøsmuseet
Byggeår/Ferdigstilt: 2009
Prosjektperiode: 2005-2009
Areal/Størrelse: 33 dekar
Kostnad inkl mva: 500 000 kr.
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Rambøll Norge AS, Lillehammer og lysdesigner Kaisa Svarverud
Entreprenør: Lundby elektriske
Finansieringskilde/sponsor: Sentrumsprosjektet Gjøvik, Oppland fylkeskommene, Gjøvik kommune
Annet: Park og bygningene er fredet pr. 10.12.2008

Belysningen er enkel, både i form (armaturer) og uttrykk (lysbilde) for ikke å forstyrre atmosfæren i dette historiske anlegget. Belysningen fremhever Gjøvik gårds særpreg og storhet, gir romopplevelse og leder besøkende igjennom parken og tunet. Bygningene, sammen med tun og tuntrær, sembrafurualléen og parktrærne er alle objekter som gir Gjøvik gård sitt særpreg. Natursteinsmurer og bygningene gir parken romavgrensning.

Foto:Sigmund Forseth (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape