Du er her: Forsiden Prosjekter Hegg skole

Hegg skole


Hegg skole er tegnet av L2 arkitekter og består av et nytt skolebygg med flerbrukshall med kultursal. Skolen er et viktig nærmiljøanlegg og brukes som samlingsted for barn og voksne også utenfor skoletiden, ved ulike idretts- og kulturarrangementer.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Grindaker AS
Kategori: Skoleanlegg, barnehager
Beliggenhet: Lier, Buskerud
Oppdragsgiver/Byggherre: Lier kommune
Byggeår/Ferdigstilt: 2015
Prosjektperiode: 2012-2015
Areal/Størrelse: 37 daa
Kostnad inkl mva: 27,6 mill. kr
Prosjektansvarlig: Heidi Borgersen MNLA
Ansvarlig landskapsarkitekt: Peter Boström
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Heidi Borgersen, Hildegunn Eliassen, Else Karlstrøm, Gullik Gulliksen, alle MNLA, og Peter Boström
Entreprenør: NCC Construction v/OKK Entreprenør
Anleggsgartner: Skaaret Landskap AS
Kunstner: Thomas Nordström og Annika Oskarsson
Arkitekt: L2 Arkitekter AS

Prosjektet omfatter et større aktivitetsområde og inneholder to kunstgressbaner med løpebane og hoppegrop, sandvolleyballbane, ballbinge, hinderløype, sykkelbane, skiløype, aktivitetsløype med forskjellige aktivitetselementer og håndballbane som kan benyttes som skøytebane om vinteren. Sentralt i skolegården er det et større gresskledd amfi, som kan brukes i forbindelse med uteundervisning eller andre arrangementer som krever en større samlingsplass. I tillegg er det etablert et skateanlegg med ulike ramper og rails. Leke- og oppholdsarealer vender mot øst, syd og vest og gir gode solforhold.

På tre sentrale steder i skolegården er det plassert installasjoner av kunstnerne Thomas Nordström og Annika Oskarsson. Skulpturene har relasjoner til hverandre, og viser et tydelig slektskap. Kunstnerne har hentet inspirasjon fra mange forskjellige elementer som f.eks. flamingoer, moderne dans, og konkurranse om å dyrke de største grønsakene, - Lier er kjent for frukt- og grønnsaksdyrking. Det er lys i installasjonene, noe som gir en flott effekt om kvelden.

 

Foto:Gullik Gulliksen AS (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape