Du er her: Forsiden Prosjekter Inndyr i Gildeskål kom

Inndyr i Gildeskål kommune


Ønsket var å gi Inndyr sin egen identitet, og vise stedets ressurser. Dette er gjort ved å bruke granitt fra lokale brudd, og gatemøbler og lys utviklet av lokale bedrifter.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Arkitektgruppen CUBUS as
Kategori: Parker, byrom, gater, torg
Oppdragsgiver/Byggherre: Gildeskål kommune
Byggeår/Ferdigstilt: 2004
Areal/Størrelse: ca 8000 m²
Kostnad inkl mva: 6 mill. kr
Entreprenør: Mesta
Anleggsgartner: Nordnorsk Revegetering
Underleverandører: Steinleverandør: Bro- og kantstein Heimdal, Steinflag og blokkstein: Evjen Granittbrudd (Stein) Inndyr Marina (Møbler, lysmast, pullert)
Miljøgaten er skapt med basis i stedets egenart. Granitten er brukt slik den kommer fra fjellet, ikke bearbeidet, men brukt i dialog med dens egenart og struktur. Møblene er produsert av stedets skipsverft i syrefast stål, for et røft klima. Plassene er kledd med granitt fra Evjen. Fotgjengerovergangene er lagt i lys portugisisk granitt med kraftige striper av granitt fra Beiarn. Portalene er 6 meters lys-strå eller seilings- og fiskemerker, laget i glassfiber med bånd av LED som lar dem lyse om natten. Pullertene har lysåpning inspirert av sandflygen på Nordfugløya. Lysmastene binder gaten sammen og gir stedet sin klare tilknytning til havet. Rogn er brukt som gjennomgående tre.
Foto:Axel Sømme (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape