Du er her: Forsiden Prosjekter Kringsjå sandvolleyballbane

Kringsjå sandvolleyballbane


Oppdraget omfatter prosjektering av et konkurranse- og treningsanlegg for sandvolleyball på Kringsjå. Anlegget består av gangadkomst, fire sandvolleyballbaner som enkelt kan gjøres om til én bane med internasjonale mål, og tribune med sekretariat og kiosk.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Hjellnes Consult AS
Kategori: Idrettsanlegg, sport, fritid
Beliggenhet: Oslo, Nordre Aker 
Oppdragsgiver/Byggherre: Oslo kommune, Bymiljøetaten BYM
Byggeår/Ferdigstilt: 2017
Prosjektperiode: 2013–2017
Areal/Størrelse: Ca 600 m2
Kostnad inkl mva: 12 mill. kr
Prosjektansvarlig: BYM v/Kjetil Husby
Ansvarlig landskapsarkitekt: Helene von Hanno Bast Sørum MNLA
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Helene von Hanno Bast Sørum MNLA
Rådgivere/konsulenter: Hjellnes Consult AS: SØK, LARK, RIB, RIVei, RIVA, RIE, RIM
Entreprenør: Skaaret Landskap AS
Arkitekt: Hjellnes Consult AS
Annet: Fotograf: Stian Raa

Området grenser til Sognsvannsbekken og markagrensen mot vest og et verneområde for løvskog mot øst. Terrengforming har derfor vært spesielt viktig i dette prosjektet. Anlegget er plassert slik at det blir minimale inngrep i landskapet og er lite synlig fra bebyggelsen i området. 

Materialer og farger er valgt for at anlegget skal gli mest mulig i ett med omgivelsene; treverket av kebony vil gråne med årene og stålet som vises i konstruksjonen er grått. Ballnettet og stolpene er i en mørk farge, slik at det går i ett med den mørke skogen i bakkant – hele året. Deler av tribunen er under tak, slik at tilskuerne kan holde seg tørre i regnvær. Dører på hver ende av tribunen gjør at rommet under kan brukes til lagring av banematerialer. Området er universelt utformet for publikum og er bilfritt med unntak av drift og vedlikehold.

 

Competition and training facilities for playing sand volleyball. The project area is adjacent to protected areas on two sides, and terrain formation has been particularly important. Colors and materials have been carefully chosen to allow the plant to harmonize with the environment. The area is universally designed.

 

Foto: Stian Raa. Tribune og sandbaner er plassert tett opptil eksisterende løvskog.  (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape