Du er her: Forsiden Prosjekter Opprusting av Østre Nesttu

Opprusting av Østre Nesttunveg


Østre Nesttunveg er gjort om fra høytrafikkert riksvei til gågate. Designen skal gi Nesttun identitet og utradisjonelle, moderne materialer som plasstøpt betongdekke, stål og akryl understreker at Nesttun er i utvikling. Norsk granitt fra Evjen understreker samtidig «det solide» og trygge.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Arkitektgruppen CUBUS as
Kategori: Institusjonsanlegg, universell utforming
Beliggenhet: Nesttun sentrum
Oppdragsgiver/Byggherre: Statens vegvesen Region vest / Bergen kommune
Byggeår/Ferdigstilt: 2005
Areal/Størrelse: 7000 m²

Gågata er stengt for vanlig trafikk og bybanen er sikret trase. Østre sone i gata får en gjennomgående «løper» i norsk granitt. Sammen med trerekker av søyleeik tydeliggjøres den buede fasadelinja, selve kjennetegnet for Nesttun. Gata har dekke av lys, slipt betong. Brede, svarte, usymmetriske fuger gir et moderne tilsnitt til gata. Prosjektet har ledelinjer/dreieskiver og trappefrie adkomster. Prosjektet er et pilotprosjekt med hensyn til universell utforming.

Foto: (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape