Du er her: Forsiden Prosjekter Piazza Siddisi

Piazza Siddisi


Prosjektet Piazza Siddisi vant idékonkurransen om tusenårsstedet i Stavanger. Konkurransen ble utlyst høsten 1999 og omfattet det historiske og tradisjonsrike byrommet mellom Domkirken og Vågen. I nesten 900 år har denne allmenningen vært den viktigste markedsplassen og møteplassen i byen.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Landskapsfabrikken AS
Kategori: Parker, byrom, gater, torg
Oppdragsgiver/Byggherre: Stavanger kommune
Annet: Medforfattere: Siv. ark. MNAL Birger Heyerdahl, Siv. ark. MNAL Tordis Hoem, Landskapsarkitekt MNLA Inge Dahlman, Landskapsarkitekt MNLA Anne Kaurin
Selve torget har fått en enkel terrengbehandling som en skrånende plass som faller fra Domkirken og ned til Vågen, og som strekker seg mellom fasadene.

Plassen dekkes med brostein som en hud over terrenget. Regnvannet i Stavanger har gitt utgangspunkt for radiære vannrenner i granitt.

Formen til kirketrappa gjenspeiler terrenget, domkirkens retning og inngangen til byparken, og blir et sentralt sted for uformelt opphold. Piazzaens kampanile - glasstårnet - er med på å ramme inn torget. Tårnet spiller opp mot bankens verneverdige glassfasade, og er tenkt som en kommersiell bygning for kultur og informasjon.

Asketreet på plassen er et viktig skulpturelt element som beskriver årets skiftninger.
Foto: (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape