Du er her: Forsiden Prosjekter Postveien gågate

Postveien gågate


Den Trondhjemske postveien fra Bergen til Trondheim går gjennom Vestnes sentrum og Vestnes brygge kjøpesenter. Gaten, og stedets identitet ligger i dens nye utforming. Postmannen har lagt sine spor.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Arkitektgruppen CUBUS as
Kategori: Parker, byrom, gater, torg
Beliggenhet: Vestnes sentrum
Byggeår/Ferdigstilt: 2011
Areal/Størrelse: ca. 3000 m2
Kostnad inkl mva: 9 mill. kr.
Anleggsgartner: Romsdal anlegg
Priser i konkurranser: Prosjektet er tildelt Den Gyldne Hane for design og er nominert i kategorien «Environmental Graphics» på Design Week i London. European design Award 2011, sølv. Visuelt 2012, gull i kategorien omgivelsesdesign.
Finansieringskilde/sponsor: Vestnes kommune, Gårdeierne, Møre og Romsdal fylke
Annet: All design: Arkitektgruppen Cubus as og Haltenbanken

Renner og kummer har funnet sin form i den enkle konvolutten og stempelets vannmerke. Konvoluttene er åpne. Slik forteller de om stedet i en rolig, poetisk tone, om naturen og vinterens lekne spor ned de bratte fjellsider, eller om nye spor over marker, dekket av vinterens første snø. De inviterer til det lekne mennesket i oss.
Staver i stein gjenspeiler bjørkenes stramme ramme  mot de omkransende fjellene. Moderne i form, og med typografi laget unikt for prosjektet. Lysmaster formet som skistaver i spenn gir gaten et eget utrykk på dagtid og kveld.
Et sete nederst på masten gir plass der lyset er best. Gatens form gjør ikke forskjell på inne og ute. Kraftige elementer i kjøpesenteret løper gjennom glassbyggets dører og vegger, slik at inne- og uteområdene knyttes sammen, og glassgaten får sitt offentlige preg. Det lille stedet har våget å utfordre.

Foto:Axel Sømme (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape