Du er her: Forsiden Prosjekter Sørenga D1B-5

Sørenga D1B-5


Boligprosjektet Sørenga D1b-5 har fått en frodig takterrasse med et vell av farger, og et grønnkledd gårdsrom med bølgende plen som knytter an mot fjorden gjennom en karakteristisk L-formet spalte.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: bar bakke landskapsarkitekter as
Kategori: Boligområder, hyttefelt
Beliggenhet: Sørenga, Oslo
Oppdragsgiver/Byggherre: Sørenga utvikling v/Gry Kleven
Byggeår/Ferdigstilt: 2012
Prosjektperiode: 2012
Areal/Størrelse: 3000 m2
Kostnad inkl mva: 3 mill. kr.
Prosjektansvarlig: Kjersti Vallevik Håbjørg MNLA
Ansvarlig landskapsarkitekt: Knut Hallgeir Wik MNLA
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Kjersti Vallevik Håbjørg, Knut Hallgeir Wik, Daniel Ewald, alle MNLA, l.ark. Julie Hannibal Haugbølle Entreprenør: AF Bygg
Entreprenør: AF Bygg
Anleggsgartner: Steen & Lund AS
Arkitekt: LPO arkitekter as v/Beate Bruun MNAL og siv.ark. Siri Lundestad

Sørenga D1b-5 er fjerde byggetrinn på Sørengautstikkeren. Gårdsrommet er 1600 m², og takterrassen i 5. etasje 1400 m², med god utsikt til sol, fjord og by. Noe mer å ønske seg på en fin dag?

Boligprosjektene på Sørengautstikkeren inngår i Fjordbyen i Oslo, og hele området ventes å stå ferdig i 2019. Arkitektene la vekt på en volumdisponering der flest mulig leiligheter ligger mot sjøen. Byggene er derfor høyest i øst og lavest i vest. For å sikre gårdsrommet kontakt med fjorden ble det åpnet en L-formet spalte i hele kvartalets lengde mot sørøst. Spalten er to etasjer høy, ca. 35 meter bred og den mest slående koblingen mellom kvartalet og omgivelsene.

Gårdsrommet er dominert av en grønn plen som bølger ned mot fjorden. Under bygget glir det grønne over i et mer stilisert trelandskap som forbinder gårdsrommet med kaipromenaden.

Følelsen av frodighet forsterkes gjennom slyngplanter (blåregn) på wire på de innvendige gavlveggene mot nordøst og sørvest. For ytter­ligere å forsterke det grønne i gårdsrommet, står en knallrød pergola med klatreplanter som grønn ramme rundt sykkelparkering.

Den samme frodigheten finnes på takterrassen i 5. etg. De 1400 m² er delt opp i private takhager og et større fellesområde. De enkelte terrasse­feltene er adskilt av plantekasser av tre. Kassene er tilplantet med stauder. Større, blomstrende busker er plantet ut mot midtgangen for å gi en skjerming av privatarealene, samt skape en fin vandring mellom takhagene.

Foto:bar bakke as (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape