Du er her: Forsiden Prosjekter St. Olavs Hospital laborat

St. Olavs Hospital Laboratoriesenteret


Laboratoriesenteret ble bygd i fase 1 av prosjektet St. Olavs Hospital. Senteret benyttes til laboratorietjenester, forskning og undervisning. Gårdsrommet tilhører huset, men etablerer en kontakt mot hageområdene i sør og gata i nord.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Asplan Viak AS, Trondheim
Kategori: Institusjonsanlegg, universell utforming
Beliggenhet: Trondheim, Sør-Trøndelag
Oppdragsgiver/Byggherre: Medplan AS
Byggeår/Ferdigstilt: 2005
Kostnad inkl mva: ca. 7 mill. kr
Samarbeidspartnere: Edith Lundebrekke (kunst, belegg), Gunn Harbitz (kunst kapellhage), Agraff AS (landskap), Cowi AS (RIE), Rambøll Norge AS (RIB), SWECO Grøner AS (RIV), Grunnarbeid AS (entreprenør)
Et gjennomgående granittdekke, designet av kunstneren Edith Lundebrekke, binder inngangsparti, vestibyle og gårdsrom sammen. Gårdsrommet leder fra en urban situasjon ved vestibylen i nord til grønne hagearealer i sør. Form og innhold skal oppleves forskjellig avhengig av betrakterens ståsted. I Kapellhagen danner mange små trær et lunt og skjermende løvtak for den vintergrønne bunnvegetasjonen.
Foto:Synlig design og foto (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape