Veien opp langs gangbanen er universelt utformet og gir utsikt over Groruddalens åser, trær og bebyggelse, og med Oslofjorden i horisonten – etter hvert som man beveger seg oppover. Platåer langs gangbanen gir rom for at flere kan sitte sammen og slappe av og nyte utsikten. Utformingen av tårnet er inspirert av fuglenes flukt opp i luften, med platåene som «fuglereder».
Gangbanen bæres av stolper i limtre. Stolpene huser fuglekasser for tårnseilere, – en fugl som trives i urbane omgivelser og som lever i flokk. Platåene er møblert med stedstilpassede lene-, ligge- og sitteelementer. Rekkverket har en høyde på 1,3 meter, som både gir opplevelse av trygghet, og også reell sikkerhet. Belysningen i tårnet understreker konseptet og den sirkulære bevegelsen. Belysningen bidrar også til at nærområdet oppfattes som trygt og tilgjengelig. Utforming, materialvalg og sikkerhet er prioritert i prosjektet, og bærende konstruksjoner er plassert mest mulig skånsomt i terrenget.
Prosjektet er en del av Områdeløft Stovner sentrums aktivitetspark, «Jesperudjordet for alle». Hensikten med tiltaket er at området tilføres en attraksjon, i tråd med anbefalinger fra forskningsstiftelsen Fafos områdeanalyse; «Rurbane møter», Fafo-rapport 2013:02.
Inspired by the flight of birds into air, the walk up Stovner Tower follows a circling 260-meter-long path into the treetops. Perched atop slender wooden legs, the gently lit structure rises amongst the hills around Groruddalen, opening the landscape to be experienced from new perspectives.