Du er her: Forsiden Prosjekter Teglverket skole

Teglverket skole


Høsten 2015 åpnet nye Teglverket skole på Hasle. Skolen har 1-10 trinn og plass til 780 elever.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Rambøll, Oslo
Kategori: Skoleanlegg, barnehager
Beliggenhet: Oslo (Hasle)
Oppdragsgiver/Byggherre: MT Høygaard/ Undervisningsbygg
Byggeår/Ferdigstilt: 2015
Prosjektperiode: 2013-2015
Areal/Størrelse: 15 000 m2
Prosjektansvarlig: Rambøll Norge AS v/Tommy Hurthi Steinkjær
Ansvarlig landskapsarkitekt: Elin Katharina Hille From MNLA
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Konstantin Valev MNLA, Lucia Pastor-Roux
Rådgivere/konsulenter: Rambøll Norge AS (RIB, VA). Lefdal AS/Rambøll Norge AS (RIE)
Entreprenør: MT Høygaard
Anleggsgartner: Steen & Lund AS
Kunstner: Hanne Øverland
Arkitekt: L2 arkitekter AS
Prosjektgruppe: L2 Arkitekter AS, Rambøll Norge AS (LARK) og Lefdal AS (teknisk prosjektering RI)

Utearealet på ca 15 daa skiller mellom delen for barnetrinnet og delen for ungdomstrinnet. Det er benyttet robuste materialer og løsninger med faste dekker, kunstgress, plasstøpt gummi og betong. Asfaltmaling er benyttet til å markere adkomstaksen, samt til lek og spill. Overvann ledes til store infiltrasjonsbed i skolens grenseområde med trær, busker og grusdekke. Takvannet føres via UV system ut i en stor, åpen vannrenne som ledes til Teglverksdammen. Sentralt i skolegården er en samlingsplass utformet som grønne plener med kunstgress og lave sittemurer i to nivåer. Trær i skolegården har trebeskyttere med integrerte benker. Terrengformasjoner med gummidekke skaper rom mellom seg og åpner for parallell lek for ulike grupper. Fargene i utemøbleringen tas opp i utsmykningen av fasaden. Ungdomstrinnet har fått et stort amfi i betong og sittelund med bordtennis, kunstgressbane og street-basket.

 

Foto:Rambøll (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape