Du er her: Forsiden Prosjekter Vest-Agders fylkes tusenårs

Vest-Agders fylkes tusenårssted


Norges sørligste punkt med Lindesnes fyr og tilhørende storslagne omgivelser har fått følge av et nytt publikumsbygg. Bygget er plassert delvis inne i fjellet på et nivå høyere enn adkomst- plassen.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: grønn_strek as (fra 2010 Rambøll Norge AS)
Kategori: Kulturlandskap, historiske anlegg, vern
Oppdragsgiver/Byggherre: Vest-Agder fylkeskommune
Byggeår/Ferdigstilt: 2004
Entreprenør: Landskapsentreprenørene AS
Arkitekt: Basis AS
Et amfiformet trappeløp og rampe i naturstein tar opp nivåforskjellene mellom bygget, adkomstplassen og bølgebryteren i vest, samtidig som det gir sitteplasser ved utendørs konserter og opptredener. Strandmatter tar opp overgangen mellom anlegget og naturen rundt fyret og gir plass for utendørs utstillinger. Materialbruken er tilpasset de røffe forholdene med naturstein i murer, trapper og dekker.
Foto:Gøril Mortensen, Øyvind Billington Larsen (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape