Kurs: Historiske grøntanlegg for kulturminneforvaltere

ILA og Riksantikvaret arrangerer videreutdanningskurs i forvaltning av historiske anlegg, noen få plasser igjen. Kurset gir 5 studiepoeng.

Foto: NMBU bilde_nettside_grontanlegg_med_tekst

Regional kulturminneforvaltning

Av de mange historiske og verneverdige grøntanleggene rundt omkring i landet, er rundt 200 hager og parker fredet. Ansvaret for forvaltningen av disse ligger fra og med år 2020 hos regional kulturminneforvaltning. Anleggene kan knyttes til ulike tidsepoker, de er av svært ulik karakter, flere av dem er komplekse grøntanlegg med et rikt mangfold, og enkelte har store naturverdier i tillegg til kulturminneverdiene.

For å styrke kompetansen om historiske grøntanlegg i kulturminneforvaltningen, tilbyr Institutt for landskapsarkitektur ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Riksantikvaren i 2021 et videreutdanningskurs med temaet «Historiske grøntanlegg for kulturminneforvaltere».  

Målgruppe

Hovedmålgruppen for kurset er saksbehandlere i regional kulturminneforvaltning. Kulturminneforvaltere fra andre offentlige etater samt andre som arbeider med forvaltning av historiske grøntanlegg, kan søke om deltagelse dersom det er ledige plasser. 

Mer info om tider og priser på NMBU.no