PÅ KANTEN – vinner av studentkonkurransen NÆRMILJØ  

NLA Oslo og Akershus i samarbeid med NLA hadde i vinter en konkurranse for studenter. Nå er vinneren kåret: På KANTEN av Synne Thorshaug Eide og Kristoffer Pinheiro.  
Foto: NLA_På_kanten

Betydningen av nærmiljøet

- Det er sjeldent man har fått føle så sterkt på betydningen av et godt nærmiljø som nettopp i 2020. I løpet av året som har gått har de nære uterommene for mange av oss blitt en stadig viktigere arena i hverdagen, og i forbindelse med dette har vi kanskje fått kjenne på kroppen ekstra tydelig hva som gjør stedene der vi bor til et bra sted å være, og hva man savner. Derfor ønsket vi å gi studentene muligheten til å dele sine tanker om og drømmer for sitt nærmiljø med oss gjennom denne konkurransen. Konkurransen går ut på at studentene skal ta utgangspunkt i et nærområde i tilknytning til sitt studiested, hjemsted eller tilsvarende og vise hvordan deres tiltak bidrar til å skape et godt nærmiljø, skriver Andrea Haave Jenssen, lokallagsleder i NLA Oslo/Akershus.

Vinner av NÆRMILJØ er bidraget PÅ KANTEN som legger til rette for utfoldelsen av uformelle og spontane møteplasser. «Vi tror at bedre omgivelser fører til i bedre sosiale interaksjoner. Derfor ønsker vi å skape en plass i nærmiljøet – der folk ferdes – hvor både de planlagte og spontane møtene får vakre og naturlige rammer», skriver vinnerne Synne Thorshaug Eide og Kristoffer Pinheiro.

Se juryens begrunnelse og presentasjon av bidragene på https://www.nlaoa.no/bidrag
Premien er på 15 000 kr og det planlegges en fysisk utstilling i forbindelse med fagdagen i Larvik 17. september. 

NLA_På_kanten På kanten-kopi