Landskapsarkitekturprisen 2022 søker gode prosjekter

NLAs landskapsarkitekturpris deles ut for åttende gang i 2022. Vi tar gjerne i mot flere forslag. Meld inn prosjekter innen 20. mai 2022.

Foto: Matthias Herzog–Brattørkaia i Trondheim, vinner av prisen i 2016 SLA_Brattøra

Meld inn gode prosjekter

Medlemmer og andre oppfordres til å sende inn gode prosjekter. Det er fint å se før- og etter bilder, samt plantegning. Prosjektbeskrivelsen er veldig viktig for at juryen skal kunne gjøre seg opp et inntrykk, likeledes begrunnelsen for hvorfor akkurat dette prosjektet bør få prisen. Bestillers målsetting og planleggers visjon, arkitektoniske grep, miljø/klima-oppnåelse, økonomi og ikke minst hvordan en har klart å oppfylle disse målsettingene kan med fordel være med i en beskrivelse av prosjektet. Alle nivåer fra tidlig plan til realisering bør beskrives ut fra dette. 

Om prisen

Landskapsarkitekturprisen er en hederspris for landskapsarkitektur som kan bidra til å heve, fornye og utvikle norsk landskapsarkitektur. Prisen skal synliggjøre og fremme faget. Hensikten vil være å gi tyngde til faget, gi ekstra oppmerksomhet og heder til gode prosjekter og fungere som en drivkraft til å utvikle faget videre.

Prisen kan tildeles personer og virksomheter, private og/eller offentlige. Prisen tildeles den/de aktørene som har bidratt vesentlig til de kvaliteter som belønnes, dvs. både byggherre/oppdragsgiver og utførende landskapsarkitekt. Landskapsarkitekturprisen består av en plakett. 

Forslagsretten er prinsipielt åpen, men juryen kan innhente begrunnede forslag. Det kan gis hedrende omtale av de nominerte kandidatene. Prisutdelingen vil foregå i forbindelse med NLAs høstarrangement i Oslo i slutten av september, som inngår i Oslo arkitekturtriennale 2022.

Juryen 

Juryen består av fem medlemmer og en studentrepresentant, samt to varamedlemmer fra ulike regioner; nord, vest, sør og øst. Juryens funksjonstid er tre år. Juryen 2021-2023 består av Astrid D. Skalleberg, juryleder, Maxwell Gitenstein, Tine Eileen Gunnes, Marte Maardalen, Jan Løvdal, Bendik V. Torp, Mari Hagen og Erik Myhr Munkebye.

Send inn gode prosjekter som viser landskapsarkitekturens mangfoldighet og merverdiskapende funksjoner. 
Nominasjoner sendes på e-post til post@landskapsarkitektur.no. 
Fyll ut skjema for nominasjon 2022 og send inntil 5-10  fotografier/illustrasjoner i middels oppløsning.

Last ned påmeldingsskjema 2022