Klimatilpasning: Dimensjonerende nedbør og klimapåslag

19.mai kl 10.00 -19.mai kl 11.00

Klimatilpasning: Dimensjonerende nedbør og klimapåslag
nedbor_regn_johan_nilsson_scanpix

I dette webinaret får kommunene tips om hvordan de kan bestemme dimensjonerende nedbør og klimapåslag for å unngå overvann.

Webinar | 19.05.2020
Sted: På nett
Tid: 10.00-11.00
Pris: Gratis
Arrangør: Miljødirektoratet

Intens nedbør på kort tid gir ofte utfordringer med overvann i byer og tettbygde strøk. Det er også disse styrtregn-hendelsene som vi forventer vil øke mest med klimaendringene, og som vil koste samfunnet store summer hvis vi ikke tar klimatilpasning på alvor. For at skaderisikoen ikke skal øke, selv om klimaet endrer seg, er det viktig å vite hva slags dimensjonerende verdier en bør bruke i planlegging og bygging av infrastruktur.

I dette webinaret viser vi anbefalt prosedyre for valg av dimensjonerende nedbør under dagens klima, samt hvilket klimapåslag som bør legges på toppen for å ta hensyn til en forventet økning i nedbør. Vi presenterer også hvordan dette henger sammen med NVE sin nye overvannsoppgave og planer for videreutvikling og forbedring av råd og tjenester rundt dimensjonering.

Webinaret passer for konsulenter og saksbehandlere som jobber med overvann.

Innledninger ved Anita Verpe Dyrrdal, Meteorologisk institutt og Norsk klimaservicesenter, og Anne Fleig i NVE.

Påmelding og praktisk informasjon

Webinarer er seminarer via internett. Det er gratis å delta, men du må registrere deg i forkant. Hvis du ikke mottar e-post med lenke til webinaret i løpet av 5-10 minutter, kontakt oss via lenken under (husk å sjekk spam-filter først). Webinarene varer normalt 45-60 minutter. Vi bruker cirka halvparten av tiden på innledninger. Den andre halvparten er satt av til å svare på spørsmål fra deltakerne. Spørsmål sendes inn via chat og besvares muntlig av innlederne. Alle nettlesere skal fungere, men vi anbefaler Google Chrome (eventuelt Mozilla Firefox) for beste funksjonalitet.

Alle tidligere webinarer om lokalt klimaarbeid