SINTEF-parken
Ideen bak prosjektet er å synliggjøre SINTEF sitt nærvær i Forskningsparken og i Oslo gjennom arkitektur, landskapsarkitektur og en tydelig miljøprofi ..
Husbanken ønsker forslag til prosjekter som kan være med å konkurrere om Statens byggeskikkpris 2013. Fristen for påmelding er 15. mars. I 2012 kom det inn 51 forslag, og av disse ble åtte nominert.
Statens byggeskikkpris er en hederspris for prosjekter som bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken gjennom utførelse, materialbruk og samspill med sted og miljø.
For at forslagene skal nomineres av juryen, må de oppfylle noen sentrale krav til byggeskikk. Byggene må være tatt i bruk og uteområdene er opparbeidet og ferdigstilt.
– Byggeskikkprisen er til for å vise frem forbilder blant norske bygninger. Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming, oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og universell utforming og være bærekraftige over tid, sier Edvardsen. Prisen kan tildeles personer og virksomheter, private eller offentlige. Prisen tildeles den aktøren som har bidratt vesentlig til de kvaliteter som belønnes.
Det er en jury oppnevnt av Kommunal- og regionaldepartementet som kårer vinneren, og prisen deles ut av kommunal- og regionalministeren hvert år. Husbanken er sekretariat for juryen som består av personer med ulik faglig og geografisk bakgrunn.
–Statens byggeskikkpris har blitt utdelt siden 1983 og vi ønsker så mange gode forslag som mulig. Det er bare å melde inn ditt forslag så snart som mulig før fristen 15. mars, sier Lene R. Edvardsen.
Alle forslag til kandidater til Statens byggeskikkpris 2013 offentliggjøres fortløpende.
For å se nærmere på statuttene og melde på kandidater, gå inn på skjemaet her
Foto: AsplanViak. Pilestredet park fikk Byggeskikkprisen i 2007.
Landskapsarkitekter: Bjørbekk & Lindheim og Asplan Viak