Bybanens byggetrinn 4
Prosjektet omfatter en ny linje i Bybanen, ryggraden i Bergens offentlige transportsystem. Den nye linjen går fra Bergen sentrum til Bergen vest. En c ..
Oslo kommune har som mål at alle barn og unge skal ha en trygg oppvekst og at Oslo skal ha mangfoldige og tilgjengelige uterom som gjør det lett å leve sunne og gode liv. «Barnevennlig by» har vært å gi en oversikt over hvordan Oslos uterom er tilrettelagt for barn og unge.
Området ved Oslo S (Sentralbanestasjonen) er i sterk vekst, og transformeres med økning i bygningsmasse og antall brukere. I området pågår det pr. 2017 over ti store, omfattende plansaker.
Prosjektområdet ligger ved krysningspunktet E-18 og Asker stasjon og skal tilpasses under og rundt eksisterende, tunge konstruksjoner. Hovedmålet for prosjektet er å forbedre tilgjengeligheten til Asker stasjon.
Prosjektet omfatter to tomtestriper - sykkelstripa og naturstripa - på hver side av boligbygget tegnet av MAD arkitekter, som del av Barcode-rekken i Bjørvika. De smale tomtestripene er passasjer fra Dronning Eufemias gate i sør til Trelastgata i nord. Tilgrensende bygg er VISMA-bygget i vest og ett av DNBs bygg i øst.
Mulighetsanalyse for Bergenhus bydel ble gjennomført våren 2020. Målet var å vurdere bydelens ulike gater for å avklare egnethet for utplanting av nye gatetrær.
Gjesdal kommune har en stadig voksende befolkning, og behov for å tilrettelegge for utbygging av et tilstrekkelig antall boliger. Det utarbeides derfor en områdeplan for Midtfjell.
Asheimtunet er et nytt boligområde sør i Sandnes kommune. Utbyggingen vil etter ferdigstillelse bestå av 140 boliger fordelt på eneboliger, leiligheter og rekkehus.
Over tre etasjer med shopping og parkering i et stort, nytt kompleks, er det bygget leiligheter rundt en egen verden med plener, opphold og lekeplasser.
Planområdet ligger nordvest i Sola kommune og er avgrenset av rv. 509 i vest og jordbrukslandskap i øst.
Forlengelsen av hovedgaten på Rena, Tollef Kildesgate, ender i et område som tidligere var fabrikkområde for Rena Karton. Området ligger vakkert til langs Glomma og Rødstjern. Rena sør skal over tid utvikles som en ny bydel til boliger og parkområde for Renas innbyggere.
Arkitektgruppen CUBUS as ble høsten 2004 prekvalifisert til å være med i idékonkurransen for utviklingen av et stort boligområde i Åsanedalen, nord for Bergen.
Rundeskogen ligger i et område med sterke arkeologiske interesser. Arkeologien har derfor lagt føringer for reguleringsplanen. Det er blant annet lagt stor vekt på siktlinjer og bevaring av arkeologiske «spor» i friområdene.
Sauda kommune ønsket en mulighetsstudie og et forprosjekt som kunne vise et konkret bidrag for å nå kommunens visjon om et «Sydande Sauda – eit kraftsentrum».
På Svalbard er klimaendringene svært tydelige. Regn om vinteren, flom, løsmasseskred og snøskred er noe man forbereder seg på og tar forbehold om i langt større grad enn tidligere.
Planen for en bærekraftig bydel er basert på prinsipper om å dekke daglige behov lokalt, ta i bruk ny, grønn, teknologi og en helhetlig tilnærming til natur, sosiale forhold og økonomi.
Visjonen for FutureBuilt (2010 - 2020) er å planlegge og realisere klimanøytrale byområder og arkitektur. For å nå målet om 50 % reduksjon av klimagassutslipp, må det tenkes klimaeffektivt gjennom hele plan-, prosjekterings- og byggeprosessen.
I forbindelse med prosjekt «Levende Oslo» er det utarbeidet estetiske og arkitektoniske premisser for utvalgte gater og plasser i Oslo sentrum. Premissdokumentene skal legge grunnlag for utvikling og opprusting av byrommene med vekt på god design og estetikk.
Gatebruksplanen og byromstrategien er et supplement til kommunedelplanen for Kristiansund sentrum.
Begrepet parkering kommer av de grønne parkstripene som ble anlagt langs midten eller på hver side av gatene i de framvoksende storbyene i USA fra slutten av 1800-tallet. Etter hvert som massebilismen overtok gatene, ble trærne fortrengt av biler og parkering ble ensbetydende med et sted å sette fra seg bilen.
Kristian Augusts gate 13 (KA13) er Oslos første og Norges mest ambisiøse fullskala ombruksbygg, utviklet av Entra Eiendom til kontorhotell.
Storebrand har et ønske om at deres bygg og utearealer i størst mulig grad skal bidra positivt til å ivareta naturmangfold. I Ruseløkkveien er derfor 120 m2 bed redesignet spesielt med tanke på pollinerende insekter, vegetasjon i flere sjikt og redusert behov for skjøtsel.
32 studentar frå NABA, Politecnico di Milano og 6 studentar frå Scenekunstakademiet i Fredrikstad deltok. Dette var ein prosess der plassering, utforming og bygging var ein del av oppleving og læring.
Hovedmålet i oppgaven var å opparbeide et festivalområde, en møteplass og en aktivitetspark på Prestegardslandet på Voss. I prosjektet er det lagt til rette for nye aktivitetstilbud og et robust festivalområde med tilhørende infrastruktur.
Aktivitetsparken har gitt en attraktiv strandsone med gode og tilgjengelige møteplasser, og aktiviteter som rullepark og sandvolleyball.
Vi har alle behov for nærhet til natur, tilknytning til hverandre og rom for fri utfoldelse. I Arnaparken kombineres naturrestaurering i våtmarksparken med en ny folkepark, utformet for møter mellom mennesker, aktivitet, lek og rekreasjon.
Oslo kommune har i dag en rekke etablerte strender og badeplasser langs kysten. Behovet for flere steder langs kysten som er åpne for allmenn ferdsel er likevel stort.
Ballastbryggen ligger i Nordnesparken, rett utenfor akvariet i Bergen. På 1800-tallet ble det losset og lastet ballast til seilskipene fra denne kaien, men de siste hundre årene har den ligget som en gjengrodd steinrøys.
Hagen ligger i den nordre delen av eiendommen. Atriumshagens fire vegger dannes av boligens form, fjellkollen i nord og en pergola.
Intet sted i Europa satses det tilsvarende på bakgårdene som i vår hovedstad, med fagfolk i alle ledd. For første gang i hagekunstens historie ligger Oslo i tét.
B13 er det østligste kvartalet i Barcode-rekken ved Oslo S. Kvartalet består av tre tårnhus på 15, 16 og 20 etasjer samt lavere lamellbygg.
Bragernes-kvartalet ligger i Drammen sentrum, rett ved Bragernes torg. Prosjektet omfatter reetablering av et helt bykvartal bestående av 125 leiligheter, forretninger, spisesteder og byrom.
På ei branntomt i sentrum er det oppført en helt ny bygård. Det brede fortauet er laget som en utstrakt plass med benker, sykkelstativ og japankirsebær.
Bispevika B3 er et av de første boligprosjektene som ferdigstilles langs nye Dronning Eufemias gate i Bjørvika. Boligkomplekset Eufemias hage har to separate uteanlegg; det ene er et offentlig tilgjengelig gårdsrom på gatenivå, byhagen, og takhagenesom er private takhager kun tilgjengelig for beboerne.
«Fjordgartneren» setter søkelyset på naturrestaurering over og under vann, og reintroduserer en etterlengtet fjæresone i Oslos indre havnebasseng.
Brattørkaia ligger sentralt i Trondheim og er i dag blitt en del av Trondheims nye havnepromenade. Med Sjøgangen som ny tverrforbindelse fra den nye hurtigbåtterminalen over jernbanen, er Brattørkaia nå knyttet sammen med Trondheim sentralstasjon og Midtbyen.
Transformasjonsområdet Damsgårdssundet ved Puddefjorden i Bergen gjennomgår store endringer fra et nedslitt industri og havneområde til et attraktivt byområde med nye boliger, næring, høyskole m.m.
Fjordstien er en strandpromenade langs Sogndalsfjøra til Saften elvepark ved Sogndalselvi. I prinsippet er den en gangvei 2,5 til 3,2 meter bred med fast dekke, støttemurer i naturstein ned til sjøbunnen og belysning integrert i rekkverk - men Fjordstien er mer enn bare en gangvei.
Parkanlegget på Fleischer brygge har beliggenhet mot fjordbassenget - Mossesundet - på sentrums vestside.
Fritzøe Brygge er første byggetrinn i den nye bydelen som er i ferd med å vokse fram ved utløpet av Farriselva, sentralt i Larvik. Fritzøe Brygge er et forretnings-, kontor- og boligprosjekt.
Støydempende materialer og beplanting som fanger både støv og støy, må til når barn og unge med hang til klatring og kult på hjul får ny skatepark i trafikkbelastet strøk på Kolbotn.
Oppdraget med å se på mulige løsninger for å utvikle festivalområdet på Voss startet i 2015. I tillegg til å utvikle festivalområdet, skulle det planlegges for nye og attraktive aktivitetstilbud og møteplasser.
Utkastet vant 1. premie i konkurransen om Aktivt møtested i Kristiansand i 2002-03. Arrangør for konkurransen var Kulturdepartementet.
Aquarama ligger i et av Kristiansands viktigste offentlige rekreasjonsområder. Prosjektet er avslutningen på Strandpromenaden og danner et bindeledd mellom Kvadraturen og den nye bydelen på Tangen.
Trollhatten er en gangvei som er del av Enerhaugen borettslags uteområder. Veien har vært lite brukt, da den har vært preget av utrygghet og lyssky aktiviteter. Lala Tøyen lagde en mulighetsstudie for uteområdet i 2016.
Folkeparken på Kjelvene er resultat av vinnerprosjektet i arkitektkonkuransen «Aktivt møtested» som Kulturdepartementet sammen med Stavanger kommune gjennomførte i 2003.
Adkomstplassen til Vitensenteret med temaene hav, klima og energi, er første plass som opparbeides i sammenheng med utviklingen av Marineholmen på Møhlenpris i Bergen. Adkomstplassen er velfungerende for gangtrafikk, gjenspeiler innholdet i senteret, gir rom for lek og er spennende for skoleelever.
Akershus universitetssykehus ligger på en åsrygg omgitt av et nytt parklandskap på 140 dekar. Målet har vært å utforme parken slik at den blir en foredlet del av det omliggende natur- og kulturlandskapet til glede for både pasienter, pårørende og ansatte.
Det er utviklet et tydelig landskapsgrep for nye Aker sykehus. Den krevende tomten med omkringliggende infrastruktur gir mange muligheter, men innebærer samtidig betydelige barrierer. Kombinert med store landskapsmessige kvaliteter og et offentlig program med høye krav til grønn mobilitet og oppholds-kvaliteter, utgjør dette tydelige premisser for konseptet.
Fra høsten 2014 er deler av Sogn videregående skole gjenåpnet som midlertidig skole for elevene fra Berg og Fagerborg videregående skoler. Den nye skolen kalles Blindern, og er tilrettelagt for 800 elever.
Carpe Diem demenslandsby er et pilotprosjekt for Bærum kommune, som har ønsket at landsbyen skal kunne oppleves som en forlengelse av livet hjemme.
Diakonhjemmet består i dag av sykehus, sykehjem, høyskole, barnehager, park og boliger. Området har et stort arkitektonisk mangfold når det gjelder bygninger og materialbruk. Det har blitt utarbeidet en designmanual for Diakonhjemmet for å kunne gi hele området en samlende identitet.
Det er lagt stor vekt på hensynet til de pårørende og ansatte, i tillegg til det rent tekniske og logistikken rundt prosessanlegget. Et av hovedgrepene har vært å utnytte de gitte forhold på tomten ved å integrere krematoriebygget i terrenget.
Arendal kirkegård er et unikt anlegg som ligger i et typisk småkupert Sørlandslandskap. Gravfeltene er opparbeidet på de laveste partiene mellom furukollene. Kirkegården er spesielt interessant fordi store deler av den gamle delen er bevart med det opprinnelige gravutstyret intakt.
Barneminnelunden på Vestre Gravlund sto ferdig høsten 2016. Minnelunden ligger i et veletablert område på gravplassen, omkranset av store trær og grusstier. Ideen var å skape en minnelund som gjenspeiler barns lekenhet, samtidig som det er plass for ro og ettertanke.
Bruvin gravlund ligger i Øyer kommune, og er en ny gravlund som ligger ca. 1 km fra kirka. Det ble utarbeidet planer for ny gravplass i Øyer allerede i 1998 (Feste Lillehammer as).
Charlottenlund gravlund ble innviet i 2020. Et ni hektar stort område var da forvandlet fra jordbruksland til en ny, trosnøytral gravplass ca. 6 km fra Trondheim sentrum, i grenselandet mellom bebyggelse og utmark.
Eiganes gravlund er fra 1910 og ligger sentralt i Stavanger. Minnelunden ligger som en integrert del av gravlunden.
«Seljord og sogene» er eit bygdeutviklingsprosjekt der fysisk tilrettelegging saman med kunst, kultur, opplevingar og formidling av immaterielle spor og forteljingar, skal brukast aktivt som strategisk virkemiddel i utvikling av staden Seljord.
Toten har lange tradisjoner for alléplantinger som sammenbindende arkitektoniske landskapselementer ved adkomst, mellom tun og mellom to eller flere gårdsanlegg.
Barokkparken i Hiort-Engan, ca. 700 moh, ble anlagt av kopperverksdirektør Peder Hiort ved Røros kopperverk 1760-1780. Anlegget var utformet etter europeiske forbilder og dimensjoner.
Norsk Folkemuseum overtok forvaltningen av Bygdøy Kongsgård, det vil si Kongeskogen og de øvrige friluftsområdene på nordre del av Bygdøy fra HM Kongen i 2004. Dette åpnet for en nytenkning omkring driften og utviklingen av området.
Ekeberg skogspark med skulpturer og kulturminner er initiert og finansiert av Christian Ringnes, og prosjekteres i henhold til avtale med Oslo kommune og godkjent reguleringsplan. Utformingen bygger videre på den Folkeparken som Oslo kommune anla her i 1930-årene.
Amfiet ligger i Fana kulturpark og er en del av Bergen kommunes 1000-årssted. Kyrkjefossen og Fanaelven som renner like ved er en del av kulissene, sammen med gammel vakker vegetasjon.
I anledning av Institutt for landskapsarkitekturs 100-års jubileum i 2019, var det gjennom året en rekke arrangementer for å feire den svært levende jubilanten. Avslutningen var en lysvandring i parken 21. november.
Danske Landskabsarkitekter (DL) feiret sitt 75-års jubileum ved å invitere tre mestere og tjue landskapsarkitekter til å utøve faget tematisert som dogmer i 1:1 på en landskapscamp på Amager. Dogmer er regelsett som har til formål å avskaffe reglene, inspirert av de danske dogmefilmene.
Som del av den europeiske boligutstillingen Bo 01 i Malmö, ble det for et par år siden plantet en stor pileskog. Inne i denne pileskogen skulle det skjæres ut ti "hämliga trädgårdar", hver på 150 kvm. Arkitekter, landskapsarkitekter og kunstnere fra inn- og utland ble invitert til å gi form til hver sin temahage, bl.a. Martha Schwartz fra USA og Adrian Geuze fra Holland.
Enmannsstien er en av fem «Tankeplasser» langs Pilgrimsleden i Innlandet fylke. Oppgaven var å skape et sted for refleksjon og mulighet til å «tanke opp», både mentalt og fysisk, for de turgående langs leden. Plassen skal fungere som et attraksjons- og turtilbud både for lokalmiljøet og for den langtgående pilgrimen.
Hendinga "Green Fairytales" var eit britisk-norsk samarbeid, initiert av British Council, og ein del av 'Bevegeleg byliv'. Parkhappeninga skjedde midt i gata på Ankerbrua, med Akerselva miljøpark som ramme.
Green Fairytales was initiated by British Council Norway as part of Oslo Mobility Week in response to European Car Free Day. The event involved closing down Ankerbrua to motorized traffic, transforming the function of an urban space into a different public space for a limited amount of time.
Moteks nye hovedkontor har som mål å være Norges grønneste logistikkbygg med store miljømessige, sosiale og funksjonelle ambisjoner. Den store bygningsmassen er plassert for å skape lokale forbindelser framfor barrierer. Anlegget tar hensyn til besøkendes tilgjengelighet, de ansattes trivsel, benytter sirkulære løsninger og styrker grønnstrukturen i området. Prosjektet er sertifisert BREEAM-NOR Excellent.
Kontorbygget Asker Panorama skal bli Askers nye signalbygg med mål å være et miljøriktig bygg sertifisert til BREEAM Excellent. Bygget får et totalt areal på ca. 32 000 m2 BTA, inkl. parkeringskjeller og vil huse ca 1000 arbeidsplasser.
Innovasjonsparken i Stavanger er et næringsområde mellom universitetet og det nye sykehuset på Ullandhaug, og huser gründerbedrifter, forskningsmiljøer og etablerte virksomheter innen innovasjon og teknologi. Her jobbes det med fornybar energi, energiforbruk, havbruk, matproduksjon, digitalisering, helse, utdanning og innovasjon.
Bergen rådhus er et modernistisk høyhus fra 1974, tegnet av arkitekt Erling Viksjø. Bygningen og uteanlegget har nylig blitt rehabilitert (2018–2022) etter planer utarbeidet av arkitekter og landskapsarkitekter hos Henning Larsen.
Arkitektkontoret Snøhetta AS vant den internasjonale arkitektkonkurransen om nytt bibliotek i Alexandria, Egypt i 1989. Det har tatt 13 år fra konkurranseinnlevering til offisiell åpning av biblioteket i april 2002.
Uteområdet rundt BKKs konsernbygg omfatter bakgård, parkering, kjøre- og gangveier, grøntarealer og arealer for opphold. Deler av anlegget ligger på lokk. Hovedmålet med prosjektet har vært å forbedre funksjonaliteten og effektivisere arealutnyttelsen, samtidig som området skal være et representasjonsanlegg for BKK.
Sandefjord kommune ønsket at Aagaards plass skulle bli en aktiv møteplass der folk i alle aldre kan utfolde seg utendørs gjennom året.
Trikkeholdeplassen i Sognsveien er oppgradert til høystandard holdeplass, og plassen på Adamstuen er revitalisert til et funksjonelt og hyggelig byrom.
Botanisk hage på Store Milde åpnet i 1996, da Muséhagen på Nygårdshøyden ble avviklet som botanisk hage. Siden den gang har hagen på Milde utviklet seg i sakte tempo, med en japansk hage og en fjellhage.
Nygårdstangen transformeres til en bydel med publikumsrettede virksomheter. ADO arena («Alexander Dale Oen Arena») og Amalie Skram VGS sto ferdig desember 2014.
Parken er en hyllest til forfatteren Agnar Mykle som vokste opp i området. Leter man, finnes referanser til hans kjente romaner «Sangen om den røde rubin» og «Lasso rundt fru Luna».
Stavanger kommune ønsker å gjøre sentrum attraktivt for barn, og har lagt en lekeplass i et lunt og solrikt byrom. Terrengformingen er ett viktig grep, og skaper et bølgende og fargerikt lekelandskap, som aktiviserer og gir utfordringer.
Konseptet «LA VERE» vart kåra til vinnar då Statens vegvesen ved Nasjonale turistvegar hausten 2021 inviterte til ei avgrensa plan- og designkonkurranse for tre stoppestadar langs Riksveg 7, mellom Haugastøl og Eidfjord.
Alnabruterminalen har en målsetning om å fremstå som en miljøvennlig godsterminal i Europeisk målestokk. Terminalen er byens største transportsentral.
Rasteplassen ligger ved Andelva-vassdraget i sørgående retning langs E6. Anlegget omfatter badestrand, brygge og rampe, terrengforming med voller og murer, lekeplass og rastearealer, turveisystem, beplantning, møblering og detaljering av plassdannelse og parkeringsarealer i tilknytning til kiosken.
Ny dobbeltsporet jernbane mellom Sandvika og Asker innebar omfattende arbeider på Asker stasjon. De viktigste endringene er nye spor, plattformer, undergang med ramper, skilting, møblering og reetablering av Hasselbakken, et flott bevaringsverdig bygningsmiljø over ny kulvert i retning Oslo.
Fra denne rasteplassen er det storslått utsikt over Austnesfjorden og Sildpollneset kirke. Kirken er et av de mest fotograferte motivene i Lofoten.
Fredag 1. februar 2013 åpnet den oppgraderte delen av Bergen busstasjon - nordre del. Søndre del vil ferdigstilles i løpet av første halvår 2014. Bergen busstasjon er kollektivknuteputepunktet mellom Bybanen og lokale og regionale busser, lokalisert nær Bergen jernbanestasjon.
De siste årene har det vært en massiv satsing på barnehageutbygging i Oslo, og landskapsarkitekten har utført mulighetsstudier og prosjektert en rekke barnehager for Oslo kommune v/Omsorgsbygg.
Prosjektet er basert på 1. plass i designkonkurransen fra 2017 og er gjennomført som totalentreprise med samspillsfase. Skolen sto klar til skolestart høsten 2021 og rommer 450 elever og en flerbrukshall og skolegård.
Aune skole ligger i furuskogen i Oppdal. En utvidelse av den eksisterende skolen ga mulighet til en opprusting av skolegården.
Barnehagen Dronning Mauds minne er nærmeste nabo til det praktfulle høgskolebygget og den gamle parken med samme navn. Tema for opprustinga var norsk kultur og tradisjon.
To barnehager: Sjokoladefabrikken og Kråkeslottet holder til i bebyggelsen tett inntil Sofienbergparken øst. Barnehagenes uteområde er en del av Sofienbergparken og er offentlig tilgjengelig utenom barnehagenes åpningstider.
Trondheim kommune nådde, som første store by i Norge, full barnehagedekning i 2007. Asplan Viak AS i Trondheim har gjennomført ca. 20 tomtestudier og detaljprosjektering av landskap i flere av de nye barnehagene, både permanente og midlertidige.
Brønnøy Kalk AS tar ut stein til papirproduksjon fra et stort kalkbrudd i Brønnøy kommune. Kommunen har et variert landskapsbilde med skogkledde daler og mengder av små vann og fjorder. SWECO Grøner har bistått Brønnøy Kalk med reguleringsplan og konsekvensutredning for en større utvidelse av bruddet.
For å utnytte deler av restvannføringen i Austdøla i Osa i Hardanger, har Statkraft Energi AS søkt om konsesjon til ny kraftproduksjon. Utbyggingen omfatter etablering av reguleringsmagasin i Austdølvatnet og inntaksbasseng på Viermyr, etablering av kraftverkene Viermyr og Austdøla samt rørgatetrasé ned Austdalen.
Årdal i Ryfylke er et dalføre med jordbruksmarker og vakkert kulturlandskap. Det har en unik sammensetning av både sand- og grusforekomster.
Kvilesteinsvatnet på Vikafjellet i Vik kommune, Sogn og Fjordane fylke, er regulert 25 meter av en hoveddam og to sperredammer, bygget i perioden 1967-70. Dammene ble opprinnelig bygget av fyllitt, som er den fremtredende bergarten i området.
Dei store fyllingsdammane Songa og Trolldalen i Vinje kommune er bygd som del av den store Tokkeutbygginga i perioden 1958–62. Begge dammane vart ombygd på byrjinga av 2000–talet, men måtte som fylgje av nye sikkerhetskrav på nytt rehabiliterast frå 2017.
I 2008 satte Forsvarsbygg i gang arbeid for å oppgradere skytebaneanlegget på Ulven og rydde opp i det gamle forurensede området. Tre nye skytebaner ble anlagt; en skytebane på 100 meter med standplasshus, en langbane på 240 meter, samt en 180 graders kortholdsbane på 25 meter.
Atriumet er ett av flere delområder ved parken tilknyttet universitetet på Ullandhaug, som er blitt rustet opp i løpet av de siste årene.
Bryne videregående skole med både yrkesfaglige og studiespesialiserende fag har ca. 1550 elever og 270 ansatte. Landskapsanlegget består av en park i nord og et torg sentralt i området, «Skoletorget». Nødvendig kjøring til skolen er lagt til utkanten av skoletomta.
Byåsen videregående skole i Trondheim ble tatt i bruk skoleåret 2004/2005 og rommer 950 elever fordelt på allmenn- og yrkesfaglige linjer.
Norges Veterinærhøgskole og Veterinærinstituttet er nå samlokalisert ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås. Målet har vært å skape en vakker og funksjonell utvidelse mot det gamle campusområdet.
Veterinærinstituttet og Norges veterinærhøgskole skal samlokaliseres med Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås og blir en stor, ny universitets- og forskningscampus. Anlegget utvikles som en naturlig forlengelse av det eksisterende anlegget på UMB, som er bygg og parkanlegg av høy kulturhistorisk verdi. Nye bygg er lagt inn som en del av et større parkdrag, og i en posisjon som tilgodeser eksisterende siktlinjer og forsterker nye. Urbygningens plassering har vært førende for plassering av ny bygningsmasse.
Prosjektet omfatter utomhusarealer og en takterrasse i forbindelse med utbygging og renovering av Drammen videregående skole.