Danske Landskabsarkitekter (DL) feiret sitt 75-års jubileum ved å invitere tre mestere og tjue landskapsarkitekter til å utøve faget tematisert som dogmer i 1:1 på en landskapscamp på Amager. Dogmer er regelsett som har til formål å avskaffe reglene, inspirert av de danske dogmefilmene.

 Rainer Stange lanserte dogmer i landskapsarkitekturen på en konferanse i København i mai 2005 om «Dyrkningens Æstetik». Han lanserte sju enkle og klare landskapsdogmer:

1. Stedet
2. Stedegne planter
3. Bruk det du finner
4. OffentlighetKomfort
6. Skjønnhet
7. Naturlig vann
5. Komfort
6. Skjønnhet
7. Naturlig vann

Deltakerne overnattet i gule telt. I løpet av to dager ble en serie landskapsinstallasjoner skapt i det flate landskapet på Amager. Gravemaskin og minigraver var til fri disposisjon. Sjenerøse produsenter hadde gitt busker og trær til prosjektet for at deltakerne skulle få arbeide med hagekunst og landskapsinstallasjoner.

Prosjektfakta

Kategori: Land-art

Beliggenhet: Amager, Danmark

Byggeår: 2006

Areal/størrelse: 40 mål

Kostnad inkl. MVA: DK 600.000,-

Landskapsarkitekt: Claude Cormier, Martin Rain Cano, Rainer Stange MNLA, Caroline Aulkjær Andersen, Annemarie Lund, Lulu Salto Stephensen

Idé/initiativtaker: Jacob Kamp, Peter Raaschou, Trine Trydeman

Annet: Spesielt inviterte: Caroline Aulkjær Andersen, Annemarie Lund, Lulu Salto Stephensen. Mestere: Claude Cormier, Martin Rain Cano, Rainer Stange MNLA. Publisert i Landskab 08-2006

Claude Cormier, Martin Rain Cano, Rainer Stange MNLA, Caroline Aulkjær Andersen, Annemarie Lund, Lulu Salto Stephensen

  • danskedogmer-2
  • danskedogmer-3
  • danskedogmer-4
  • danskedogmer-5
  • danskedogmer-6
  • danskedogmer-7

Liknende prosjekter