Barneminnelunden på Vestre Gravlund sto ferdig høsten 2016. Minnelunden ligger i et veletablert område på gravplassen, omkranset av store trær og grusstier. Ideen var å skape en minnelund som gjenspeiler barns lekenhet, samtidig som det er plass for ro og ettertanke.

Minnelunden er utformet med et sammenhengende granittdekke rundt gressplenen med kistegraver. Store staude- og buskfelt avgrenser minnelunden mot veien og eksisterende gravfelt, og skaper et rom rundt minnelunden. Granittgulvet avsluttes uten kanter mot gresset og er lagt med ulike lengder, for variasjon. Deler av granittdekket er lagt som tråkkheller i gresset. Barns lekenhet har også vært et tema i plantevalget, og det er brukt blomstrende stauder og busker som tiltrekker seg sommerfugler. Enkelte staudefelt har blant annet prestekrager og stauder som er egnet til å plukke, inspirert av blomsterenger. På minnelunden finnes blomsterholdere man kan sette blomster i, enten enkeltblomster man har plukket selv eller medbragte buketter. I tillegg finnes små hus for lys, bamser og andre gjenstander man ønsker å sette igjen. Husene er plassert lavt slik at de også er tilgjengelig for barn. 

 

The Children’s Memorial Grove in Oslo Cemetery west, was completed in the autumn of 2016. The memorial is surrounded by large mature trees and gravel paths. Reflecting the playfulness of children while creating a space for reflection, flower meadows encourage lingering and collecting. Small houses offer sanctuary for candles and other memories. 

 

Prosjektfakta

Kategori: Kirkegårder, gravlund, minnelund

Beliggenhet: Oslo, Ullern

Oppdragsgiver: Oslo kommune, Gravferdsetaten

Byggeår: 2016

Prosjektperiode: 2016

Areal/størrelse: 1500 m2

Kostnad inkl. MVA: Ca 2,5 mill. kr

Landskapsarkitekt: Grindaker AS

Ansvarlig landskapsarkitekt: Grindaker AS

Anleggsgartner: Braathen Landskapsentreprenør AS

Annet: Fotograf: Damian Heinisch

Grindaker AS

  • Vestre-Gravlund-barneminnelund2
  • Vestre-Gravlund-barneminnelund3

Liknende prosjekter