Atriumet er ett av flere del­områder ved parken tilknyttet universitetet på Ullandhaug, som er blitt rustet opp i løpet av de siste årene.

Intensjonen for atriumet var å danne flere fleksible oppholdssoner plassert i et frodig uterom med lund-lignende karakter. Sitteplasser er litt tilbaketrukket i forhold til ganglinjer. Veksling mellom åpen og skjermende vegetasjon danner ulike rom. Golvet av betongheller er brutt opp av elvegrus.

I den ene enden av atriumet er tre sirkulære vannspeil blikkfang. Stauder og løkvekster danner en variert bunnvegetasjon. Pipeholurt, klatrevillvin og klematis ledes oppover glassfasaden med vaiere. Bambus, koreakornell og sakalinbeinved deler det rektangulære rommet og tilfører grønne volumer.

The idea was to create a lush, green outdoor space with multiple seating areas. A calm oasis for interaction and reflection, as well as an interesting view from the surrounding buildings, for people just passing by. Circular water ponds create an eye-catching effect. Steel wires with climbers make use of the many glass walls. 

Prosjektfakta

Landskapsarkitekt: Asplan Viak AS, Stavanger

Kategori: Videregående skoler, høyskoler, universitetsanlegg

Beliggenhet: Stavanger, Rogaland 

Oppdragsgiver: Statsbygg Vest

Byggeår: 2016

Prosjektansvarlig: Asbjørn Eriksson for Statsbygg Vest, Målfrid Takle Folkvord  for Asplan Viak 

Ansvarlig landskapsarkitet(er): Målfrid Takle Folkvord MNLA

Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Randi Thomsen

Anleggsgartner: Anleggsgartner Olav Een AS

Annet: Fotograf: Sindre Ellingsen

Prosjektperiode: 2009–2016

Asplan Viak AS, Stavanger

  • _Z4A9783f
  • _Z4A9613f
  • _Z4A9958f

Liknende prosjekter