Ida K. Andresen nominert til Europas mest talentfulle ingeniør

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til finalen i EFCA Future Leaders. En av dem er Ida Karoline Andresen MNLA som dermed med i kampen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør.
Foto: Norconsult Ida Andresen

Ida Karoline Andresen er nominert for sin profesjonelle innstilling, kommunikasjonsevner og hva hun har oppnådd både karrieremessig og akademisk.

Hun startet å studere landskapsarkitektur ved NMBU i 2010. Her vokste motivasjonen for miljø og bærekraft enda sterkere. Ida kom til Norconsult via Øvre Romerike Prosjektering AS som ble en del av Norconsult i 2019. Hun jobber hovedsakelig med økologi og landskapsdesign. Ida har de siste to årene jobbet som teamleder for fem landskapsarkitekter og har vist et naturlig talent for å motivere sine medarbeidere.

Vollebekk Humla Borettslag

Ida ble spurt av Veidekke om å ta på seg prosjektet Vollebekk Humla Borettslag da de var svært fornøyd med tidligere samarbeid. Hun har ledet landskapsarkitektene og hatt ansvaret for å skape utendørsarealene og takhagene. I prosessen har hun utfordret både byggherre og entreprenør på grønne løsninger og jobbet iherdig for å gjøre prosjektet så innovativt og biodiversifisert som mulig.

– I år har vi fem nye, sterke kandidater i finaleheatet og satser på at Norge nok en gang går helt til topps i konkurransen. De fem finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine fagområder, og vi forventer at alle kommer til å sette store faglige spor etter seg i lang tid fremover, uttaler en optimistisk Ari Soilammi, utviklingssjef og fungerende adm. direktør for RIF.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør er vise-president i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I år er det altså hele fem nordmenn i finalen av EFCA Future Leaders. I tillegg til å kunne kalle seg Europas mest talentfulle ingeniør får vinneren også delta på EFCAs årsmøte.

Kilde: oppslag i VVS-forum