Bærum kommunes arkitekturpris 2021 til Sandvika Elvepromenade

Bærum kommunes arkitekturpris 2021 gikk til Dronninga landskap for Sandvika Elvepromenade og Gartnerfuglen Arkitekter for Folkebadet.

Foto: Dronninga landskap _DSC0001

Sandvika elvepromenade hedres med arkitekturpris

Bærum kommunes arkitekturpris 2021 er delt ut. Prisen skal gå til et byggverk eller til bygde omgivelser som utmerker seg gjennom sine kvaliteter. Juryen framhever de to prosjektene for urbane kvaliteter og høyt arkitektonisk nivå. 

Lys og blomster 
Juryen gir Dronninga Landskap pris for Elvepromenaden som gir «nye forbindelser» i byen, både langs Sandvikselva med kaianlegget – og på tvers i form av nye trapper, ramper og plassrom. Også materialer, møblering og belysning roses for høy kvalitet, det samme med vegetasjonen som består av karakteristisk Oslofjordflora og et stort mangfold av mer urbane vekster. 

– Elvepromenaden er blitt Sandvikas nye Storgate. Den er for alle og det er stor plass. Her er det fine materialer, vakker larvikitt, fine benker og gode trapper. Promenaden skinner selv om det er overskyet, sier prosjektleder og landskapsarkitekt i Dronninga landskap, Rainer Stange, som mener dette er det fineste prosjektet han har vært med på gjennom sine 30 år i bransjen. 

– Med promenaden vender Sandvika seg mot fjorden, solen og elva, legger han til. 

– Juryen er stolt av å kunne gi prisen til to fremragende prosjekter som kommer offentligheten til gode, og vil særlig løfte frem det samarbeidet som må til for å lykkes; mellom private og offentlige aktører, mellom oppdragsgivere og rådgiver og utførende, i samspill med Sandvikas mangeartede befolkning, uttaler juryen. 

Kilde: Nina Abrahamsen, Budstikka 29.10.2021

Les om Sandvika elvepromenade i NLAs prosjektdatabase

Les mer om prisutdelingen og hele juryens begrunnelse på Bærum kommunes hjemmesideRainer mottar pris

Bildetekst: Dronninga Landskap får pris for Elvepromenaden. Det fineste prosjektet jeg har vært med i på mine 30 år, sier prosjektleder Rainer Stange. FOTO: Nina Abrahamsen. Skjermbilde fra Budstikka/Retriever 29.10.2021