Stafettpinnen skal videre i fagrådet i NODA

Oskar Hjellbakk har deltatt i tre år som representant i fagrådet i NODA for NLA og ønsker å gi ansvaret videre til en engasjert ildsjel.

Foto: Isak Hansen-Magy media NODA2_Foto Isak Hansen_Magy Media

Åpen invitasjon til NLAs medlemmer i Nordland, Troms og Finnmark 

NODAs fagråd

Hensikten med NODA er å vise hvordan design og arkitektur er samfunnsnyttig. Målgruppa er kort fortalt alle - vi formidler både faglig og folkelig. NODA skal fungere som en støtte og samlingspunkt for designere og arkitekter i Nord, samtidig som vi øker bestillerkompetanse og forståelse for fagene hos etablerte bestillere og neste generasjon. 

Vi håper å finne en like god kandidat som representant for NLA som Oskar. NODA representerer fagene til fem interesseorganisasjoner, og fagrådet sikrer den faglige kompetansen, relevans og aktualitet inn i prosjektene og aktivitetene til NODA. Som takk får man gratis inngang til kurs og foredrag, utover å være med i en spennende tverrfaglig gruppe som holder tempen på design og arkitektur i Nord. 

- Vi møtes 3-5 ganger i året (NODA dekker reiseutgifter).
- NODA sender oppdateringer om prosjekter månedlig. 
- Enkeltmedlemmer i fagrådet kontaktes ved behov til avklaringer eller diskusjoner. 
- Kandidaten må være praktiserende i Nord-Norge (Nordland, Troms og Finnmark) og være medlem i NLA.

NODA sitt kontor er i Tromsø, så det er ofte enklere med en kandidat som bor i nærheten. Vi dekker reiseutgifter, eller kjører hybride møter for å få med alle.  

Fagrådet idag
Nord-Norges Arkitektforening, NAF // Margarita Chaskopoulou
Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening, NIL // Terese Simonsen
Norske industridesigners forening, ND // Viktoria Brønlund
Norske Landskapsarkitekters forening NLA // Oskar Hjellbakk
Interesseorganisasjon for visuell kommunikasjon, GRAFILL // Tor Åge Vorren

Les mer på NODAs hjemmeside

DARK 2023

NLA inviteres til å ha med et bidrag inn i DARK festivalen. Den går av stabelen 2.-3. november i Tromsø og programmet lages nå. Årets tema er: «Trust the process» da vi ser at deling av prosess er mer nyttig enn å vise glansbilder. Det gir større tverrfaglig innsikt og oppfordrer til samarbeid. 

Formatet er «lunsj til lunsj» som betyr at reisende kan komme torsdag formiddag og være hjemme innen ferdig arbeidsdag fredag ettermiddag. Vi bor i Nord-Norge og på denne måten oppfordrer vi folk til å samles i det spredte Nord. 

Torsdagen får fokus på inspirasjon for fagfolk. Her ønsker vi å vise fram prosjekter som går litt nerdete til verks innen de ulike fagfeltene representert i NODA sitt fagråd. 

Fredagen kaller vi «samfunnsdagen» som er mer tilrettelagt for bestillere og samarbeidspartnere. Her ønsker vi å vise frem «samfunnsnyttige prosjekter» der flere fra teamet (også f.eks kunde, stakeholder o.l) forteller om sine erfaringer. 

Kontaktperson:
Kjersti Monsen, daglig leder Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA)
90591053, kjersti@no-da.no


NODA4_Foto Isak Hansen_Magy Media.jpg
Foto: Isak Hansen-Magy media