Treets dag 2023 i Grorudparken 24. september

Treets dag er et årlig arrangement i regi av Bykuben/Oslotrær og er en dag fylt med kunnskap og kjærlighet for trær!

Foto: Oslotrær Treets dag facebook normal

Bli med på Treets dag i Grorudparken søndag 24. september, kl. 10-15

Program

10:00-15:00: Festivalområdet er åpent for alle. Mange aktiviteter gjennom hele dagen, for både store og små. 

10:30: Plantestart! Bli med å plante skog i Grorudparken  (foregår hele dagen). Med Naturvernforbundet i Groruddalen 

11:00: Treklatring med ekspertene. Se arborister klatre og jobbe i trekronene. Tør du å klatre i høyden? Utover dagen får du mulighet til å prøve selv! (Fra 15 år og oppover).  Med Norsk Trepleieforum.

11:30: Treplantingsdugnad med Grorud parsellag. Bli kjent med nyetablerte Grorud parsellag.

12:00: Planting av årets festivaltre. Bli med når vi skal plante en kjempestor poppel i Grorudparken! Lær av ekspertene hva som er viktig å tenke på når man skal plante et tre. Med NAML. 

12:15: Bli med på elvevandring. Naturvernforbundet i Groruddalen inviterer til vandring i Alnas elveskog. Lær om hvilke trær som trives her og hvilke sopparter som lever i symbiose med trærne. 

13:00: Lær om naturrestaurering. Bli med på å plante skog i Grorudparken. Ny intro kl. 14. Med Naturvernforbundet i Grorudparken.

13:30: Omvisning i Grorudparken. Landskapsarkitekter fra Link Landskap viser og forteller om Grorudparken. 

14:00: Vinn ditt ønsketre. Trekning på festivalplassen. Med Plantinor.

Oslos trær

Har du forslag til hvor det skal plantes flere trær i Oslo? Lær mer om Oslotrær-prosjektet, og se hvordan du enkelt kan registrere treet ditt i «Mitt Oslotre».

Prøv lykken, og bli med i Plantinors trekning. Velg ditt ønsketre, og fortell hvor du vil plante. Kanskje du blir en av de åtte vinnerne!

Hvor står de viktige trærne? Bli med og stem frem Oslos viktigste trær.

Nyttig Arbeid deler ut blomsterløk på Treets dag. Løken er fra Rådhusplassen, og er lagret, tørket og pakket av Nyttig Arbeid i Velferdsetaten. Ta med en pose hjem, plant i jord og kanskje vil det blomstre flott til våren. De deler ut poser med løk fra klokken 10, så lenge beholdningen rekker.

Nettsiden oppdateres fortløpende med programdetaljer

gul_flyer

Mange er med som samarbeidspartnere

Treets dag arrangeres av Oslotrær, i samarbeid med, bydel Grorud, Bymiljøetaten, Naturvernforbundet i Groruddalen, og mange andre. I år deltar både UngDyrk, Norsk Trepleieforum (NTF), Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører (NAML), Plantinor – Planteskolene i Norge, Hageselskapet Oslo, Treets Venner, Lif Laga, Link Landskap, Lala Tøyen, Fagskolen på VEA, Natur Videregående skole, Alnaelvas venner, Natur og ungdom og FAGUS – Faglig utviklingssenter for grøntanleggsektoren.

Treets dag på Facebook