NLA Kurs: Bli influenser for god stedsutvikling og arkitektur

19.jun kl 09.00 -19.jun kl 15.15

Rasmus Reinvang_foto Maria Jentoft 

NLA arrangerer etterspurt kurs i politisk påvirkning

NLA, sammen med OMA, arrangerer onsdag 19. juni kl. 09.00-15.00 et kurs for  deg som vil løfte god arkitektur, stedsutvikling og landskapsarkitektur, for kontorer som vil bli kompetente på å fronte sine prosjekter og bedre rammebetingelser, for offentlige fagpersoner som vil få flere verktøy til å skape plass for faget sitt som forplanter seg i uterommene. De store aktørene kan kjøpe denne bistanden fra konsulentfirmaer, men vi kan alle ta dette kurset og bli i stand til å gjøre en jobb selv.

Kursholder er Rasmus Reinvang, fersk direktør i OMA og tidligere byråd for byutvikling i Oslo kommune, i samarbeid med NLA. Reinvang har lang erfaring som politiker, «utsatt» for påvirkning fra både aktivister/influensere, fagfolk i offentlig forvaltning, eiendomsutviklere, arkitekter og andre som vil bidra til å forme byen.

Kurset vil gi deg verktøy til å påvirke som enkeltperson, som kontor eller som medlem i en forening, til å sette arkitektur, uterom og landskapsarkitektur på agendaen til det beste for folk, natur og klima – slik at vi som samfunn kan få flere prosjekter med høy kvalitet.

Kurset vil også trekke fram gode eksempler på ildsjeler, kontorer og offentlig ansatte som klarer å skape resultater, oppdrag og endre samfunnet bit for bit. Dette bygger også merkevare og gjør det lettere å bli hørt igjen og igjen og igjen.

Kurset vil gi
- Økt forståelse og kompetanse i det politiske systemet
- Verktøy for politisk påvirkning
- Økt trygghet i hva en selv kan gjøre i sine roller, og hva en kan få til gjennom andre
- Kompetanse i å tenke kommunikasjon for å lykkes

Program (med forbehold om justeringer)
Tid: 19. juni 2024 
Sted: Arkitektenes hus, OAF-Salen, Josefines gate 32, 0351 Oslo
Det er også mulig å bli med på strømming.

09.00-09.30: Velkommen og introduksjon
09.30-10.30: Det politiske systemet. Hvor og når kan en påvirke? Plansystemet sett fra politikerens ståsted
10.30-10.45: Pause og mingling
10.45-11.45: De gode eksemplene
11.45-12.30: Deilig lunsj og mingling
12.30-13.30: Gruppearbeid: Lag en påvirkningsplan for et prosjekt, med argumenter
13.30-14.00: Gjennomgang av gruppearbeidet med tilbakemelding og drøfting
14.00-14.15: Pausesnack og mingling
14.15-15.00: Oppsummering, spørsmål og forhåndsinnsendte problemstillinger

Vi imøteser gjerne innspill til programmet og ønsker forhåndinnsendte problemstillinger fra deltakerne. Innspill kan sendes til line.oma@landskapsarkitektur.no – og ingen spørsmål/problemstillinger er dumme!

Påmelding her! 


AnneGuroRøsæg-2906
Generalsekretær i NLA, Line Oma, vil også bidra med sin erfaring som politiker. Noen er flinke til å fronte sin sak, fremme gode løsninger, presentere ambisjoner og visjoner for forming av byen. De flinke får gjennomslag og bygger merkevare. Vil du bli en av dem? Foto: Anne Guro Røsæg