Ny, eviggrønn gruppe i NLA

NLA Semper er en nyoppstartet ressursgruppe av landskapsarkitekter som skal gi et nytt tilbud til medlemmer over 62 år. – Det skal være enkelt og gøy å være med, og vi kan bruke vår kompetanse til å styrke NLA, sier initiativtaker Tore Edvard Bergaust.

Foto: Tore Edvard Bergaust, foto Håkon Sparre, NMBUs fotoarkiv Håkon Sparre, NMBU fotoarkiv

Ressursnettverk er opprettet i NLA

Tore Edvard var også primus motor for å få opprettelsen av et ressursnettverk inn i NLAs handlingsprogram for 2023. 

26. februar 2024 ble første møte arrangert, med innledning fra Sally O’Halloran fra NMBU. Nå har gruppen fått navnet «NLA Semper». «Semper» betyr «alltid», og er et kjent begrep fra botanikken, for eksempel på eviggrønne planter.

- Det var bra interesse for et slikt nettverk og vi som møtte opp klarte til og med å spikre et program for våren, sier Tore Edvard.

Vårens aktiviteter

Tirsdag 12. mars dro NLA Semper til Gimle kino for å se «Painting the modern garden – Monet to Matisse». Filmen er fra den store utstillingen i Royal Academy of Arts i 2016.

Tore Edvard gleder seg også til fagdagen «Herlig land» i Kristiansand 19. april, og tenker det kan være en anledning til å samle troppene i NLA Semper.

Andre planlagte aktiviteter denne våren er:
- Tirsdag 7. mai kl. 17.00: Hovinbekken (som fikk Oslo bys arkitekturpris 2023) ved Bjørbekk og Lindheim 
- Tirsdag 4. juni kl. 17.00: Skulpturparken i Ekebergparken ved Jon Christian Dannevig 
- Torsdag 13. juni kl. 09.00: Studietur til Vestres nye fabrikk «The Plus»

Motivet er faglig og sosialt

Hensikten med NLA Semper er å skape et faglig og sosialt nettverk, og at nettverket kan bidra til å opprettholde og knytte kontakter.

- Noen ganger opplever jeg meg litt alene som senior på arrangementer i NLA, og det kan være en trygghet i å vite at en treffer noen en kjenner. I NLA Semper skal en kunne melde inn temaer til møter, lage et program, presentere noe eller holde en befaring. Kanskje kan det være det nødvendige pushet til å komme ut for å se på noe sammen med andre, spør Tore Edvard.

Han ønsker også at nettverket skal bidra til å styrke NLA gjennom å bruke fagkunnskapen som finnes blant medlemmene, for eksempel i å skrive utkast til høringsuttalelser eller finne rette fagpersoner som kan bistå i ulike sammenhenger.

Selv om det nå i starten er planlagt flere treff i Oslo-området, er det en klar ambisjon å arrangere digitale møter også, utflukter ulike steder i landet og Tore Edvard håper at den årlige fagdagen kan bli et naturlig møtepunkt for medlemmer fra hele landet.

- Dette kan vi forme selv – så kast dere på, sier han.

Les også intervju med Tore Edvard i park og anlegg.no