Erling Dokk Holm ny styreleder i OAT

Safunnsdebattant og urbanismeforsker Erlig Dokk Holm tiltrår i dag som ny styreleder i Oslo arkitekturtriennale, OAT.
Foto: OAT 6879685d-edde-44f9-81d8-8c4936fbccf4

Erling Dokk Holm er førsteamanuensis ved Fakultet for landskap og samfunn på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han er statsviter fra Universitetet i Oslo, og har en doktorgrad i urbanisme fra Arkitekthøyskolen i Oslo. Han forsker på byutvikling, design, arkitektur og moderne forbruksmønster. 

– Oslo arkitekturtriennale har gjennom 20 år bidratt til å sette fokus på hvordan arkitektur og byplanlegging er grunnleggende for å løse mange av de store utfordringene vi som samfunn har. Det er med en viss ydmykhet jeg overtar etter Nina Berre, men jeg håper å kunne føre videre det skarpe fokuset på aktuelle, globale samfunnstemaer. Ikke minst er jeg opptatt av at vi skal kunne skape en triennale som samarbeider med utbyggere og andre aktører som all arkitektur er totalt avhengig av. Men, Oslo er en rik by i en rik del av verden, og jeg er også opptatt av at vi går inn i den vanskelige materien med fattigdom og sosial armod, og undersøker hva arkitekturen og byplanleggingen kan bidra med, sier Erling Dokk Holm.
 
Erling Dokk Holm overtar etter Nina Berre, som har vært styreleder siden 2016:
 
– OAT samler de viktigste norske arkitektur- og byplanorganisasjonene til en unik arena der medlemmene faktisk blir enige om felles faglige initiativer. OAT representerer både profesjonalitet og lagånd, som har ledet til prosjekter med samfunnsaktuell brodd og internasjonal anerkjennelse. Jeg er veldig glad for å ha vært med på dette laget, og ser fram til å følge triennalen videre med nettopp Erling som styreleder, sier Nina Berre, avtroppende styreleder, og professor og Instituttleder for form, teori og historie ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Hanna Dencik Petersson, direktør i Oslo arkitekturtriennale, ser frem til samarbeidet med Erling Dokk Holm, og takker samtidig avtroppende styreleder Nina Berre for innsatsen:
 
– OAT har utviklet seg både som festival og som organisasjon de siste årene, og jeg vil takke avtroppende styreleder Nina Berre for det flotte samarbeidet vi har hatt siden 2016. Nå ser jeg frem til å ta fatt på triennalens videre utvikling, og ikke minst feiringen av 20-årsjubileet til høsten, sammen med Erling Dokk Holm, sier Hanna Dencik Petterson.
 
Erling Dokk Holm tiltrer som ny styreleder 1. juni. 

Styret i Oslo arkitekturtriennale er, i tillegg til den eksterne styrelederen, satt sammen av representanter for foreningens medlemmer: Ole Gustavsen (Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo), Tone Selmer-Olsen (Oslo arkitektforening), Kari Bucher (Norske arkitekters landsforbund), Martin Braathen (Nasjonalmuseet), Tor Inge Hjemdal (Design og arkitektur Norge) og Siw Andersen (Oslo Business Region).

«– Triennalen må stille krav til byråkrati og politikere, men også presentere løsninger og visjoner»
- Intervju med Erling Dokk Holm på oslotriennale.no