NLAs fagdag 2020 «Parkliv» 30.10.

Påmeldingen er åpen! Bergen kommune har åpnet opp igjen for arrangementer inntil 200 personer, og styret i NLA inviterer til fagdagen som planlagt, på USF Verftet.

Foto: ill: Ruben Ratkusic 02-4 Ny hjemmeside USF

Last ned programmet her
Til praktisk info og påmelding i deltager.no
Informasjon om overnatting med mer

Fagdagen er flyttet til kulturhuset USF Verftet, adr. Georgernes verft 12, som er romslig nok til at gjeldende smittevernregler kan overholdes. Lokalet Røkeriet rommer inntil 200 personer, med en meters avstand. Fagdagen vil også bli strømmet.

På programmet står et sosialt kveldsarrangement i samarbeid med Vestre as. Arrangementet holdes i Sardinen (USF Verftet) med mat & drikke, prisutdelinger, presentasjon av "The Plus", samt mini-konsert med Sondre Lerche. 

KORONA OG SMITTEVERNREGLER
NLA inviterer til koronatilpasset fagdag i 2020, utsatt fra 24/4 til 30/10. 
Nasjonale smittevernregler vil bli ivaretatt, og arrangørene har søkt råd fra kommuneoverlegen i Bergen kommune. Lokalet innfrir Folkehelseinstituttets (FHI) retningslinjer om å holde en meters avstand mellom deltakerne. Det vil bli god tilgang til håndsprit/ desinfeksjonsmidler, dedikerte inn- og utganger, samt vakthold.

MERK
- Personer med begynnende luftveisinfeksjoner eller andre symptomer på nedsatt almenntilstand kan ikke delta fysisk på fagdagen.
- Fysisk deltakelse kan endres til deltakelse via strømming helt frem til selve fagdagen, og NLA vil tilbakebetale mellomlegget mellom strømming og fysisk deltakelse.
- Personer/tilreisende fra utlandet må ha vært i ti dagers karantene.

Hvor mye parkareal trenger en by?

Spørsmålet stilles i boken «Vår tids hage», utgitt i 1939, og er blitt høyaktuelt igjen. Noe nøyaktig svar gis ikke av forfatterne, men det bemerkes at en by ikke trenger å være særlig stor før det er på tide å føre en formålstjenlig parkpolitikk. Formålstjenlig betydde den gang en parkpolitikk som underbygget «en sund slekt» gjennom lekeområder for barna, tumleplass for ungdommen og folkeparker til det daglige friluftsliv. Spørsmålet om parkareal er ikke mindre relevant i dag, og parkpolitikkens grunnleggende målsetting om god folkehelse er noenlunde den samme. Men hvordan ser de konkrete, planmessige og landskapsarkitektoniske svarene på de politiske ambisjonene ut i dagens byer?

Hvordan håndteres krav om fortetting, nødvendige tiltak for klimatilpassing og behov for aktivitets- og rekreasjonsmuligheter som er attraktive og tilgjengelige for flest mulig?

Hvordan setter grønnstrukturen standarden for urbane transformasjonsområder, og er det fortsatt plass for Den store parken i framtidens byer?

Gjennom teoretiske perspektiver og konkrete prosjekteksempler fra både inn- og utland vil fagdagen søke svar på hva PARKLIV betyr i 2020.   

TAKK TIL VÅRE SPONSORER
AFAGAltaskiferBlomstertakSvein Boasson AS/MattakClaussen & HeyerdahlEliteplanter Norge SA, Euroskilt, NolaSøveVestreWesp.

Lørdag 31. oktober: NLAs årsmøte. Årsmøtet vil også bli strømmet. Alle må melde seg på via denne lenken - de som skal delta på zoom, vil få tilsendt lenke til årsmøtet.